2013-04-17 12:21:12• hírek • itCafe.hu

Elérhető az Adobe Lightroom 5 bétája

Az Adobe népszerű fotófeldolgozó és RAW konverter programjának új verziója számos újdonságot kínál, és a publikus bétaidőszak végéig ingyen kipróbálható.

Hivatalos blogján jelentette be az Adobe, hogy a Lightroom legfrissebb verziójának bétája mindenki által ingyen letölthető és kipróbálható a publikus tesztidőszak - 2013. június 30. - végéig.

Megújul a korrekciós ecset (healing brush), az eddiginél jóval finomabban lehet beállítani a működését. Bővül a körkörös szűrő (radial filter) eszköz tudása is, így már nem csak képközépponti, hanem off-center fókusz kialakítására is alkalmazható.

Az új upright eszköz egylépéses próbál megoldást nyújtani a ferde vagy torz perspektívájú fotók korrekciójára. Ez a hibajelenség gyakorta fordul elő (főleg amatőr fotósoknál), és az Adobe szerint az Upright eszköz az ilyen hibák kijavítására szánt időt jelentősen le fogja rövidíteni.

A fotósok által talán leginkább várt újítás a Smart Preview, ami lehetővé teszi, hogy a RAW képek importálásakor úgynevezett okos előnézeti képekből álló katalógust generáljunk.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: