2011-09-09 10:32:14• hírek • Kocsis Zoltán

Iskolás gyerekeknek segít a Máltai Szeretetszolgálat

Hétfőn kezdődik az iskola, a tanév előtt viszont sokan nem rendelkeznek megfelelő anyagi fedezettel, hogy beszerezzék a szükséges tanügyi felszereléseket. Rajtuk igyekszik segíteni a napokban a Máltai Szeretetszolgálat.

A Szeretetszolgálat munkatársai összesen 42 családon tudtak segíteni városszerte. Közülük mintegy harmincan már szerdán megkapták a tanügyi felszereléseket tartalmazó csomagot, pénteken pedig még egy tucatnyi családhoz látogatnak el az intézet önkéntesei.

Amint Nevezi László elmondta, a tanfelügyelőség állította össze azt a listát, amely a szükséges iskolai felszereléseket tartalmazta,  a Szeretetszolgálat pedig a különböző adományokból megvásárolta a felszereléseket. Azt, hogy mely családok érdemlik meg ezen segélycsomagokat,  az évek során folytatott munka és tapasztalat alapján döntötték el.

A legtöbb csomag, tudtuk meg Nevezi Lászlótól, a Soarelui negyedben valamint a Vulturului, a Toamnei, a Lucian Blaga utcákban lakó rászorulókhoz került.

Pénteken egy család a helyszínre ment a segélycsomagért

A Máltai Szeretetszolgálat mottója a „Segíts, hogy segíthessünk!", ennek szellemében pedig a szolgálat folyamatosan várja a felajánlásokat. Nevezi sajnálatát fejezte ki, hogy nem áll rendelkezésükre egy raktárhelyiség, amely nem csak a szelektálást és a raktározást könnyítené meg, de ahol jobb állapotba tudnának hozni egy-két háztartási gépet. A Szeretetszolgálat vezető munkatársa elárulta, hogy a terveik között szerepel egy zöld vonal létrehozása is, ahol a felajánlásokat fogadni tudnák. Addig is, aki bármilyen, még használható háztartási berendezéssel, ruhaneművel, játékokkal, segíteni tudja a szolgálatot, rajtuk keresztül pedig a rászorulókat, az a katolikus püspökség közvetítésével teheti meg felajánlásait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: