2010-03-05 14:51:55• hírek • Póti Orsolya

Élelmiszer-csomagok a Vöröskereszttől

Szatmárnémetiben hetven olyan éhező család él, melyeknek a Romániai Vöröskereszt Szatmári kirendeltsége a mai naptól kezdődően rendszeresen élelmiszer-csomagokat oszt szét.

A Romániai Vöröskereszt és partnerei novemberben egy Élelmiszerbankot hoztak létre, amely arra szolgál, hogy segítséget nyújtsanak rászoruló személyeknek, családoknak, hiszen a gazdasági krízis miatt egyre több ember éhezik, mivel kevés a jövedelem és drága az élelem. Szatmárnémetiben hetven olyan családot térképeztek fel, melyeknek szükségük van a támogatásra, segítségre - tudtuk meg a pénteki sajtótájékoztatón.

Novembertől az adományozók az egyik nagy szatmárnémeti kereskedelmi központba adhatták le a rászorultaknak szánt élelmiszercsomagokat, amelyre a Vörös Kereszt címkéjét ragasztották. A hipermarket, mint támogató és partner továbbította ezeket a csomagokat  az Élelmiszerbankba.

Rodica Borlan, a Román Vöröskereszt Szatmárnémeti kirendeltségének igazgatónője elmondta, hogy a gazdasági válság ellenére az Élelmiszerbankba alig néhány hónap alatt  sok élelem és adomány gyűlt. A raktár leginkább liszt, cukor, olaj és konzerv adományokat, tehát legfőképp alapélelmiszereket tartalmaz, az önkéntesek csak azt sajnálják, hogy a rászoruló gyerekeknek kevés édesség gyűlt össze.

Március 5-től, azaz péntektől kezdve a Vörös Kereszt önkéntesei elkezdik kiosztani az összeállított élelmiszer-csomagokat a hátrányos helyzetben lévő hetven családnak.

Borlan elmondása szerint a Szatmár Megyei Vöröskereszt az első az országból, akinek rövid periódus alatt ilyen sok adományt sikerült begyűjteni.


Elkészültek az élelmiszer-csomagok


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: