2009-12-14 13:00:40• hírek • Gozner Gertrud

Élelmiszercsomag az ünnepekre

December 14-tól lehet átvenni a cukorsegélyt a fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek hozzátartozóinak - derült ki a Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közleményéből.

A volt Szociális Étkezdében, a Vasile Lucaciu sugárút 44 szám alatt kialakított elosztó ponton hétfőn, szerdán és pénteken fél kilenc és fél három között várják a segélyre jogosultakat. A fejenként négy kilogrammnyi cukorért jelentkező hozzátartozók vigyék magukkal a személyi igazolvány másolatát, a fogyatékosságot igazoló papírt vagy a juttatásra feljogosító kupont.

A SPAS egyúttal felkéri a 400 lej alatti jövedelemmel rendelkező kisnyugdíjasokat és azokat a fogyatékos személyeket, akik még nem vették fel a 15 kilogrammnyi liszttámogatást, hogy a szociális étkezdében továbbra is átvehetik.

Pénteken zárult le a nyugdíjasoknak járó cukorsegély kiosztása, a hivatal adatai szerint a nyilvántartott 3522 személyből 1324-en vették át a nekik járó támogatást. Az utolsó szociális kategória, amely segélyre jogosult a munkanélküliek teszik ki, ők január 4 és 15 között vehetik majd át a cukoradagjukat.

Szatmárnémetiben 2650 súlyosan fogyatékos személyt tartanak nyilván, 270-en kapnak szociális segélyt a várostól, míg 1528 munkanélküli jogosult támogatásra. A hivatal ugyanakkor kiegészítette a támogatásra jogosultak névsorát 800 munka nélkül maradt lakossal, akik szintén felvehetik a liszt és cukor segélyt a hivataltól, azonban még nem tudni, hogy milyen mennyiségre lesznek jogosultak. Ezek a személyek 2009 júniusa és októbere között maradtak állás nélkül.



A nyugdíjasok csupán harmada vette át az ingyen cukrot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: