2011-01-14 09:48:14• hírek • MTI/AFP

Elektronikus radír

Internetes radírt fejlesztettek német szakemberek azoknak a feledékeny netezőknek, akik csak akkor döbbennek rá korábbi hanyagságukra, amikor egy-egy viccesnek tekintett korábbi fényképük miatt kerülnek kínos helyzetekbe.

Az X-Pire szoftvercég kifejezetten a Facebook, a MySpace, illetve az ezekhez hasonló közösségi oldalak felhasználóinak ajánlja azt a szoftveres megoldást, amellyel bizonyos idő után automatikusan törölni lehet a neten megjelenített fényképeket.
A publikálni kívánt fotókat mindössze feltöltés előtt kell megnyitni a kódoló szoftverrel, amely a képhez egy érvényességi kulcsot csatol. A kép minden egyes megjelenítése előtt a tárolt kulcs a szolgáltatáshoz rendelt központi adatbázisban ellenőrzi az érvényességet, így a tetszőlegesen beállított dátum letelte után kép tartalma többé nem jeleníthető meg.

Az előfizetéses szolgáltatás három hónapra 6,99 euróba, egy évre pedig 23,99 euróba kerül.

"A szoftver nem a tudatos, az internet kockázataival tisztában lévő felhasználóknak, hanem azoknak a tömegeknek készült, amelyek nem akarnak többé azon aggódni, hogy akarva vagy meggondolatlanul, milyen képeket töltöttek fel a netre" - magyarázta Michael Backes, az X-Pire alapítója.

A fejlesztők azonban azt is hangsúlyozzák, hogy a szoftverük nem jelenthet mindenre megoldást és azoktól sem véd, akik a netes tartalmak a világhálóról a saját gépükre mentik le.


Időzíteni lehetne a fotók törlését
Időzíteni lehetne a fotók törlését


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: