2018-01-22 10:39:42• hírek • Bede Emőke

Elektronikus jegyrendszer bevezetését tervezi a Transurban

Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal
Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos facebook oldal

Több romániai nagyvárosban is működik már évek óta az e-ticketing, azaz az elektronikus jegyrendszer, most pedig a szatmári tömegközlekedési vállalat is komolyan gondolkodik ennek a bevezetésén.

Az e-ticketing rendszer kialakításához a buszokat el kell majd látni egy új elektronikus „jegykezelő” készülékkel, melyhez elég lesz csak hozzáérinteni a Transurban által kiadott kártyát, mely aztán levonja az utazás ellenértékét.
 

A Szatmár.ro kérdésére Ionut Bujor, a Transurban vezetője elmondta, az elektronikus jegyrendszer több szempontból is előnyös lenne. Először is nagyban megkönnyítené az utasok mindennapjait, mivel nem kell majd a hagyományos jegyek vásárlásával tölteni az időt. Emellett a rendszer segítségével azt is nyomon lehet követni, hogy melyik járaton hányan és mikor utaznak. Hogy miért is olyan fontos információ ez? Azért, mivel ezt felhasználva a különféle méretű autóbuszokat azokra a vonalakra oszthatják be, amelyek a legnagyobb utasforgalmat bonyolítják le. Az e-ticketing bevezetésének időpontjáról még nem lehet biztosat mondani, Ionut Bujor azonban elárulta, hogy a tömegközlekdési vállalat szándékai komolyak a témát illetően, mindenképp szeretnék megvalósítani az erre vonatkozó terveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: