2010-01-18 15:55:50• hírek • Gozner Gertrud

Hétvége a megyei sürgősségin

Az elmúlt hétvégén szintén több száz személy kereste fel Szatmárnémetiből és vidékről a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályát.

Január 15 és 18 között összesen 371 beteg kapott ellátást az osztályon, köztük 96 gyermek. Tíz személy közúti balesetben sérült meg, négyen közülük kórházi kezelésre szorultak. Egyiküket, mivel sérülései súlyosak voltak, átszállították a Máramaros Megyei Kórházba. Heten ittas állapotban kerülte be a sürgősségire, míg három személy fizikai erőszak áldozata lett az elmúlt napokban. A több száz páciens közül hárman kutyaharapással keresték fel az egészségügyi intézményt.

Egy kevésbé megszokott eset történt vasárnap este, amikoris valaki disznóharapással kereste fel a kórházat. Egy hatvan éves ombódi asszonyról van szó, aki január 17-én késő este, 23 órakor jelentkezett a sürgősségin, combján harapás nyomokkal. Amint később kiderült, az áldozatot egy sertés harapta meg a lábán.

Egyelőre nem tudni, hogy disznóvágásra készültek a háznál, és az állat így tiltakozott a merénylet ellen, avagy etetés közben harapta meg a gazdáját. Szerencsére a nő ijedtsége nagyobb volt mint a sebe, amit az egészségügyi dolgozók gondosan kitisztítottak és bekötöztek. A hétvégén azonban örömtelibb események is történtek, mégpedig 15 csecsemő, nyolc fiúcska és hét kislány látta meg a napvilágot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: