2015-11-23 13:34:14• hírek • Szatmár.ro

Elektromos autóbuszt tesztel a Transurban

December 2-ig áll Szatmárnémeti tömegközlekedési vállalatának rendelkezésére egy SOR márkájú, Csehországban gyártott elektromos energiával működő autóbusz. Ennek befogadóképessége megfelel a megyeközpontban használt 12 méteres autóbuszoknak, viszont gazdaságosabb és környezetkímélőbb. Egyetlen feltöltéssel egész szép távolságot lehet megtenni vele.

Hogy az elektromos autóké a jövő, az nem kérdéses, fogyasztásuk és károsanyag-kibocsátásuk miatt egyre többen szavaznak ezekre. Más kérdés viszont, hogy az áruk egyelőre jóval magasabb, mint a hagyományos gépjárműveké.

Szatmárnémeti tömegközlekedésért felelős vállalatához a napokban érkezett egy Csehországban gyártott SOR márkájú elektromos meghajtású autóbusz, amit december 2-ig tesztelhetnek a vállalat munkatársai. A busz romániai "turnén" van, immár második alkalommal. A március-júliusi időszakban már több romániai nagyvárosban kipróbálták, utána Bulgáriában járt, most pedig visszatért országunkba.

Az eddigi tesztek azt mutatják, hogy a busz igen kedvezően "fogyaszt" - egyetlen feltöltéssel 280 kilométer megtételére volt képes városon kívül és 240 kilométert tudott megtenni városi forgalomban. Úgy tudjuk, hogy a Transurban leghosszabb vonalán naponta 280 kilométer körüli távolságot tesznek meg a buszok, az átlagos megtett távolság naponta 200 kilométer.

Méreteit tekintve a jármű 11 méter hosszú és akár 95 személy egyidejű szállítására alkalmas - tehát befogasóképessége megfelel a Szatmárnémetiben használt 12 méteres buszokénak.

A SOR autóbuszgyár termékei már több ország útjait koptatják: vannak buszaik Izlandon, Szibériában, Szlovákiában, Lengyelországban, Bulgáriában, Moldova Köztársaságban, Németországban, Svájcban és természetesen a "szülőhazában", Csehországban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: