2019-05-06 13:18:36• hírek • Szatmár.ro

Elegük van az ezüstérmekből!

Pénteken kezdődik a Román Női Kosárlabdabajnokság döntő párharca, melynek első két mérkőzését a Sepsi SIC otthonában rendezik. A Szatmárnémeti VSK-nak nem lesz könnyű dolga, de egy meccset mindenképp megnyernének idegenben.

Nem ez az első eset, hogy a Szatmárnémeti VSk és a Sepsi SIC találkozik a bajnoki címet eldöntő, három győzelemig tartó párharcban, de remélhetőleg ez lesz az első, hogy a szatmári alakulaté lesz az aranyérem. Ezüstérmekből ugyanis már tele vannak a szekrények! Hétfőn a polgármesteri hivatal tanácstermében tartott sajtótájékoztatót Kereskényi Gábor polgármester és a finálé előtt álló csapat, illetve a VSK vezetősége.
 

Kereskényi elmondta, hogy a Városi Sportklub nagy vonalakban elérte a célt, amit kitűztek elé, de most az utolsó száz méteren még bátornak kell lenni, egy kis szerencsével pedig össze is jöhet a győzelem. Hozzátette: a szatmáriak számára a VSK a kupát is megnyerte - a csapat nagyon szoros mérkőzésen, megkérdőjelezhető bírói döntéseket követően maradt alul a Sepsi SIC ellen a Román Kupa döntőjében. A polgármester bízik benne: a bajnoki döntőben korrekt, tapasztalt bírók vezetik a mérkőzéseket.
 

Florin Muresan, a kosárlabda szakosztály menedzsere ismertette a párharc menetrendjét. Május 10-én és 12-én Sepsiszentgyörgyön lesznek meccsek 19 órai kezdettel, ezeket a kosárlabdaszövetség Youtube-csatornáján élőben lehet majd követni. A következő meccsek Szatmárnémetiben lesznek, május 16 és 18-án. A folytatás pedig egyelőre nem ismert – már amennyiben szükség lesz további összecsapásra. A városnapok alkalmával pedig Szatmárnémetiben tartják a hárman három elleni bajnokság döntőjét is - a helyszínről azonban biztosat mondani még nem lehet.
 

Az utóbbi időben a VSK nagyot fejlődött, ma már a Sepsi SIC-nek komoly félnivalója lehet, ha a szatmáriakkal játszanak. Erről már Andra Mandache csapatkapitány beszélt. Szerinte a hétvégi két meccsből egyet mindenképp meg kellene nyerni ahhoz, hogy elérhetővé váljon az aranyérem.
 

Maikel Lopez vezetőedző örömét fejezte ki, hogy egy olyan városban dolgozhat, ahol az emberek szeretik a sportot, a városvezetők pedig támogatják a profi sportot. Mint mondta: szép játékkal szeretnék legyőzni a döntőben a Sepsit, de számítanak a szatmáriak biztatására – hátha megdől a Montpellier elleni 1200 szurkolós nézőszám-rekord.
 

A VSK-nál nem csak a kosárlabdában várják a sikereket: a negyedik ligában vitézkedő focicsapat a harmadik ligába való feljutásra készül. Ugyan van még néhány meccsük, de toronymagasan ők az esélyesek.
 

Fógel László klubelnök szerint feljutás esetén a következő évi költségvetés labdarúgás szempontjából nagyobb kell legyen, mert a harmadik vonalban a lejátszandó meccsek tekintetében a távolságok is nagyobbak, illetve egy helyett négy utánpótlás-csapatot kell fenntartani. A kosaras lányok esetében pedig a bajnoki cím a FIBA-kupában való kötelező részvételt hozza magával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: