2010-09-22 13:46:19• hírek • Szatmar.ro

Elégedettek az árusok

Az újonnan nyílt Szatmárnémeti Zöldség-Gyümölcs Nagyker piacon beindult a gazdasági élet.

A vásárra kilátogatók számára első pillanatra talán úgy tűnhet, rossz döntés volt a termelőket, viszonteladókat az 1-es számú élelmiszer piacról (Nagy piacról) az egykori Magnólia úti autóvásár helyére költöztetni, az árusokkal való rövid beszélgetés után nyomban világossá válik mindenki számára, hogy teljes mértékben meg vannak elégedve a változással.

Az eddigi helyen ugyanis körülményes volt a parkolás, így a több tíz kilós zsák terményt igen gyakran kellett messziről, illetve messzire cipelni. A termelők elmondása szerint szintén nagy gondot jelentett, hogy egy adott időintervallum állt rendelkezésre az árú piacra való bevitelére, így folyamatosan időhöz voltak kötve. A program szerint csupán 19 óra és reggel 6 óra között lehetett az élelmiszerpiacon árut elhelyezni, így aki később érkezett, mint a reggel 6 óra, már hátránnyal indult.

A mostani vásártérre azonban a nap folyamán is bevihetik terményeiket, sőt járműveiket is bent tarthatják. Amint az árusok elmondták, bár még nem olyan rég történt a költöztetés, úgy érzik semmilyen hátránnyal nem járt az, hogy a város szélére kerültek, mivel az éttermek, boltok beszerzői itt is vásárolnak tőlük. A kora reggeli órákban főleg ez az a réteg, amely a vásárlókat jelenti, azonban kora délután már a saját célra vásárló lakosság is felkeresi őket, így nem ritka az, hogy a vásár végére bizonyos árúból teljesen kifogynak. Hozzávetőleg 16-17 órakor kezdenek összepakolni, hiszen ekkor már kevés a vásárló.

A termelők elmondása szerint Magyarországról is átjönnek Szatmárnémetibe a zöldségek beszerzéséért, mivel ez itthon olcsóbb, ugyanakkor magyarországi gyümölcskereskedő is feltűnt a szatmári piacon, aki úgy gondolta, nagyobb sikere lesz itt portékájával, mint otthon.


Bevált a nagybani piac létrehozásának ötlete
Bevált a nagybani piac létrehozásának ötlete


 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: