2010-03-02 13:20:55• hírek • Kótai Levente

Elégedetlenek a közszállítással

Fogadóóráján találkozott az ingázók küldöttségével Csehi Árpád a megyei tanács elnöke.

Elkeseredettek és türelmetlenek a Szatmárnémeti és Középhomoród közötti ingázók. Vagy gyalog kénytelenek megtenni utuk egy részét, vagy egy másik járattal késve, fázva utazhatnak - panaszolták el napi gondjukat Csehi Árpádnak, Szatmár megye tanácselnökének.

A község polgármesteréhez fordultak azok a helyiek, akik nap mint nap kénytelenek ingázni, sok szülő pedig az áldatlan állapotok között utazó gyermekéért aggódik. Az útvonalon hivatalosan szállító cég az utasok elmondása szerint nem veszi figyelembe azok igényeit, este nincs mivel hazajussanak városi munkahelyeikről. A buszok sok esetben fűtetlenek, karbantartásuk annyira elhanyagolt, hogy az már balesetveszélyes.

Az emberek ilyen körülmények között kénytelenek olyan járatot választani, ami hivatalosan más útvonalon közlekedik, de az igényre való tekintettel megtesz egy kisebb kitérőt. De ez a megoldás sem jó, mivel csak az útvonal egy szakaszát tudják így autóbusszal megtenni az utasok. Akik ezt a megoldást választják, azok három kilométert kell gyalogoljanak a városba, vagy éppen a hazajutásért.

Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke miután meghallgatta a panaszokat, ígéretért tett arra, hogy megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy kielégítővé váljon a tömegközlekedés. Túlzott reményekkel a megyei vezető sem kecsegtetett, hiszen az egyes útszakaszokon a közszállítás jogának odaítélése országos szinten történik. A Megyei Tanács azonban ellenőrizheti a járatokat és büntetheti is őket, ha nem tartják be az előírásokat - ahogyan ez már több esetben megtörtént.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: