2008-10-21 18:23:00• hírek • Szatmár.ro

Célirányosan kell elkölteni

A hétfői rendkívüli megyei tanácsülésen a tanácsosok megszavazták a most kiutalt kormánytámogatás leosztását. A Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság két millió lejt kapott.

Adrian Marc, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a kapott összeget célirányosan kell elkölteni, vagyis az állami gondozott családban nevelkedő gyermekek jutalékát, illetve a fogyatékkal élőknek járó havi járandóságot fogják ebből az összegből kifizetni.

 

Az állami gondozottak esetében a havi juttatás valahol száz illetve kétszáz lej között mozog - magyarázta Marc.

A fogyatékkal élők esetében változó az az összeg, melyet az állam biztosít számukra. Annak függvényében számolják ki, hogy kinek mennyire súlyos a betegsége.

A juttatásokra kifizetendő pénzt általában évente két-három alkalommal utalja ki a kormány. A mostani két millió a novemberi hónap kifizetéseire elég, decemberben újabb összeget fognak majd kiutalni a rászorulók számára.

A juttatások összege követi a bérnövekedést, várhatóan, a jövőben továbbra is nőni fog - tette hozzá Marc. Ilyenformán megyeszerte több ezer személy részesül juttatásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: