2010-10-19 19:31:47• hírek • Szatmár.ro

Elégedetlen gazdálkodók

Továbbra sem kapnak semmit a természetvédelmi területeken földdel rendelkezők.

Az EKE Szatmár megyei projektfelelőse szerint el fogja veszíteni Románia annak a pénzösszegnek a nagy részét, amit a természetvédelmi területeken lévő parcellák után kompenzációs támogatásként kellene megkapniuk a gazdálkodóknak.

A felháborodás nagy a gazdák körében ugyanis igen szigoró követelményeknek kell megfelelniük: meg van szabva az, hogy mikor szabad kaszálni, mely részeken lehet szántani, a műtrágyázás és a vegyszerezés pedig teljesen tiltva van. Emiatt kellene kompenzációs támogatást kiutalnia a kormánynak: az EU elkülönítette az ehhez szükséges pénzösszeget, de mivel nem jelentek meg az alkalmazási útmutatók, egyelőre semmi nincs a dologból.

- Az EU-s támogatást kétezerhattól kaphatnák a mezőgazdasági termelők - az Únió nyolcvan százalékát biztosítaná a megítélt szubvenciónak. Az EKE Szatmár megyei vezetősége felhívta Borbély László környezetvédelmi figyelmét erre a dologra, de az ígéreten kívül semmi nem történt. Itt lenne az ideje, hogy megoldják ezt a kérdést az illetékesek.
A régebbi EU-államokban 50 eurótól 800 euróig is terjedhet a hektáronkénti kompenzációs támogatás összege.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: