2009-07-30 10:23:13• hírek • MTI/AP

Elégedetlen a nép Schwarzeneggerrel

Soha nem látott mélységbe zuhant Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó népszerűsége néhány hónappal hivatali idejének vége előtt - derült ki egy közvélemény-kutatásból.

Az osztrák származású egykori színész és testépítő kormányzói munkáját már csak a kaliforniaiak 28 százaléka értékeli pozitívan, és az állam törvényhozásával mindössze 17 százalék elégedett.

A politikusok egyre romló megítélésüket nem foghatják teljes mértékben a nehéz gazdasági helyzetre - mondta a felmérést készítő kaliforniai Public Policy Institute munkatársa. Nemcsak a csőd szélére került állam 26 milliárd dollárt közelítő költségvetési hiánya miatt elégedetlenek az emberek, hanem azért is, mert a politikusok csak hosszas huzavona után képesek megoldást találni a problémákra. A kaliforniaiaknak csupán 14 százaléka véli úgy, hogy a vezetés jó irányba halad.

Schwarzenegger szóvivője emlékeztetett arra, hogy számos nagy állam kormányzója jelentősen vesztett népszerűségéből, miközben a gazdasági problémákat próbálta megoldani. A gazdasági válság országszerte rossz hatással volt a politikusok megítélésére - hangsúlyozta.

A kaliforniai kormányzó kedden hagyta jóvá az állam új költségvetését, amely közel 16 milliárd dollárral csökkenti a közkiadásokat. Schwarzenegger korábban pénzügyi szükségállapotot hirdetett, és fizetés nélküli szabadságra küldött 200 ezer állami alkalmazottat.


Egyre elégedetlenebb a nép Schwarzenegger kormányzó munkájával
Egyre elégedetlenebb a nép Schwarzenegger kormányzó munkájával


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: