2020-02-27 14:53:26• hírek • Bede Emőke

Elégedetlen a döntéssel a Florisal: a törvényszéken folytatódik az ügy

Egészen biztosan olvasóink is emlékeznek még ama cikkünkre, melyben arról számoltunk be a köztisztasági szolgáltatás odaítélésére kiírt közbeszerzési eljárásban a Florisal Rt. alulmaradt, az általuk benyújtott ajánlatot ugyanis a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal elutasította, a licit nyerteseként pedig az AVE Bihor nevű céget nevezték meg. Nos, a Florisal nem adja fel könnyen a várost, dossziéjukkal meg sem álltak a szatmári törvényszékig.

Erről maga Maskulik Csaba városmenedzser beszélt azt követően, hogy a csütörtöki tanácsülésen az egyik szociáldemokrata tanácsos azokról a közösségi médiában megjelent hírekről és álhírekről érdeklődött, melyek a licit elbírálásának tisztaságát kérdőjelezik meg. A városmenedzser szerint az érintett híroldal által közzétett hírek mindössze rosszindulatú vádaskodások, melyeket egy olyan weboldalon publikáltak, melyet tulajdonosa nem sokkal e hír megjelenése előtt, február 18-án jegyzett be. Noha a tulajdonos személyéről Maskulik nem akart nyíltan beszélni, azt azért leszögezte, ők pontosan tudják, ki áll a dolog mögött, és milyen céllal terjeszti e hazugságokat.


Annak érdekében, hogy a hasonló álhírek terjedését megelőzze, a városmenedzser hosszan részletezte a közbeszerzési eljárás jelenlegi állását. „Ahogyan azt mindannyian jól tudják, a Florisal Rt.-t az ajánlatokat értékelő bizottság kizárta a versenyből, s így a másik cég került ki nyertesként. A kizárt félnek természetesen jogában állt megóvni ezt a döntést: ezt megtehette a fellebbezéseket elbíráló országos tanácsnál (CNSC), a törvényszéken, vagy párhuzamosan mindkettőnél. Végül ügy döntöttek, hogy a törvényszékhez fordulnak, és kérelmezik, hogy helyezzék hatályon kívül az ő kizárásukról szóló döntést, és azt is, mely a másik céget jelölte meg nyertesként” – ismertette a helyzetet Maskulik Csaba. Hozzátette: a Florisal több okot is felhozott az óvás alátámasztására, ennek ellenére ő úgy gondolja, az ajánlatokat elbíráló bizottság jó munkát végzett, és a kizárás tényezői helytállóak.

 

A Florisal aktacsomója tehát jelenleg a szatmári törvényszéken van, melynek a 101/2016-os törvény értelmében az óvás benyújtásától számított 45 napon belül kell ítéletet mondania az ügyben. Az elsőfokú döntés megszületését követően a cégnek lehetősége van másodfokon is megtámadni a döntést, ám a verdiktet ekkor már az ítélőtáblának kell majd kimondania.


A napokat már csak azért is kell ennyire pontosan számon tartania a polgármesteri hivatalnak, mert egy decemberi tanácsosi döntés értelmében január 1-ével életbe lépett az az ideiglenes szerződés, melynek köszönhetőena köztisztági feladatokat még mindig a Florisal látja el. Mivel a kontraktus legfeljebb hat hónapig érvényes, ezért tehát a hivatalnak az az érdeke, hogy minél előbb sikerüljön - immár véglegesen is - nyertest hirdetni a szolgáltatás odaítélésére kiírt licitben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: