2013-02-02 16:39:53• hírek • Kocsis Zoltán

Eldőlt, mely három csapat képviseli megyénket Nagyváradon

Szombaton a szatmárnémeti Mircea Eliade Általános Iskolában lezárult a XIV. Mesék szárnyán mesevetélkedő megyei döntője és eldőlt, hogy mely három csapat képviseli Szatmár megyét a Nagyváradon, a Partium Egyetem épületében megrendezendő országos döntőben.

A mesevetélkedőn idén összesen 142 csapat, azaz 568 II., III. és IV. osztályos diák vett részt. Kétfordulós selejtezőszakasz után 14 tanintézmény (10-es Számú Gimnázium, Balcescu-Petőfi Gimnázium, Avram Iancu Gimnázium, Mircea Eliade Gimnázium, Dr. Vasile Lucaciu Gimnázium, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, Aurel Popp Művészeti Líceum, Nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum, a Nagykárolyi 3-as Számú Gimnázium, valamint a kökényesdi, szatmárhegyi, túrterebesi, lázári és sándorhomoki) 25 csapata jutott a megyei döntőbe. Itt azonban végül csak 24 csapat jelent meg, mivel az Avram Iancu Általános Iskola diákjai tanárjuk megbetegedése miatt nem tudtak felkészülni.

Szombaton a Mircea Eliade Általános Iskola tornatermében Román Melinda és Leiti Mónika tanítónők, a megyei szakasz szervezői mellett Salagean Maria igazgató, Szabó Jolán aligazgató valamint Szejke Ottilia tanfelügyelő köszöntötte a 96 gyereket, majd amolyan lazításként Sárosi Melinda tanítónő szórakoztatta a kicsiket.

„Izgulsz?" kérdezte egyik kislány társát még a verseny előtt. „Nem vagy normális! Én úgy izgulok", reagált aztán annak nemleges válaszára. A gyerekeknek Bajor Andor négy meséjéből kellett felkészülniük, majd ezzel kapcsolatban tíz feladatlapot kitölteniük. Minden egyes feladatlap megoldására négy perc állt a rendelkezésükre. A feladatok pedig igen sokszínűek voltak: betűhálóban kellett megtalálni az értelmes mondatot, meseszereplőket kellett párosítani vagy éppen keresztrejtvényt kellett kitölteniük.

Miközben a gyerekek az újabb és újabb feladatlapokat töltötték ki, a nyolc tagú zsűri - Szejke Ottilia, Borbély Éva, a debreceni „Nyelvőr" alapítvány elnöke, Erdei Zoltán, a Csomaközi Általános Iskola igazgatója, Csiszár Éva, a Ion Creanga Gimnázium tanítója, Dolóczki Márta, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanítója, Komlódi Enikő, a nagykárolyi 3-as számú Általános Iskola tanítója, Kovács Franciska, a Szatmárhegyi Általános Iskola tanítója és Lévay Márta, a Sándorhomoki Általános Iskola tanítója - máris javították a már megoldottakat.

Így kora délutánra eldőlt, hogy a szatmárnémeti 10-s számú Általános Iskola Lovas Tünde által felkészített Girls nevű csapata, azaz Baranyai Dóra, Filip Rebeka, Kallós Erika és Zolcsák Eszter nyerte a versenyt. A második helyen a Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont Vuk nevű csapata, név szerint Kálai Előd Alex, Kása-Baumli Dávid, Kováts Álmos és Volosin Csenge végzett, amely eredmény Tompos-Urbán Klára munkáját dicséri. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét Román Melinda tanítónő Romocsa Panna, Kovács Kinga, Liszkai Dorka és Juhász Kristóf alkotta Fantasztikus Négyes elnevezésű csapata szerezte meg. Ők a házigazda Mircea Eliade Iskolát képviselték.

E három szatmárnémeti (és egyaránt IV. osztályos) csapat képviseli tehát Szatmár megyét a március 22-24. között esedékes nagyváradi döntőben. Az országos fináléban komoly presztízst próbálnak megőrizni, hisz az elmúlt négy évben háromszor is szatmári csapat nyerte az aranyérmet!

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: