2010-06-29 12:31:40• hírek • MTI/AP/Kocsis Zoltán

A Real leigazolta di Mariát, a Barca elengedte Henryt

Az argentin szélsőért 25 millió eurót fizettek a madridiak.

Miután a Barcelona alig néhány héttel a bajnoki szezon vége után leigazolta David Villát (és valószínűleg Juan Matát is), az ősi rivális Real Madrid sem akart lemaradni a csapatmozgások terén: a blancók megszerezték az argentin válogatottal a világbajnokságon részt vevő Angel di Mariát.

A 22 esztendős szélsőért 25 millió eurót fizetettek a spanyolok a portugál bajnok Benfica csapatának, amely három évvel ezelőtt nyolc millióért szerződtette az argentin Rosario Central gárdájától. Di Maria eredménylistája, fiatal kora ellenére, igen veretes, hisz 2007-ben U20-as világbajnokságot, egy évvel később pedig olimpiát nyert, az idei szezonban pedig 26 meccsen öt góllal és 12 gólpasszal segítette bajnoki címhez a Benficát. Az argentin válogatott színeiben valamennyi mérkőzésen pályára lépett a most zajló világbajnokságon.

Közös megegyezéssel szerződést bontott eközben az FC Barcelona labdarúgócsapatával Thierry Henry - jelentette be a katalán klub.

A világ-, és Európa-bajnok francia csatár 2007 nyarán szerződött az egyesülethez, s 2009-ben hat sorozatban - köztük a Bajnokok Ligájában - diadalmaskodott a gárdával. A 32 esztendős támadó szerződése még egy évig volt érvényes.

Joan Oliver, a Barcelona általános igazgatója azt is elmondta, az elefántcsontparti Yaya Touré szintén jelezte, hogy nem kíván a spanyol bajnoki címvédőnél maradni.

A sportigazgató Txiki Begiristain ugyancsak távozik, a klub új elnöke, Sandro Rosell pedig hivatalosan július 1-jén áll munkába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: