2010-07-28 11:46:49• hírek • MTI/dpa

Eldőlt: Raul a Schalkéban folytatja

A várakozásoknak megfelelően a német Schalke 04 labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Raúl, aki 16 év után hagyja el a Real Madridot.

A gelsenkircheni klub szerdai bejelentése szerint a 33 esztendős futballista két évre kötelezi el magát hozzájuk.
A 102-szeres spanyol válogatott Raúl ingyen kerül a Schalkéhoz, amely szerda délután mutatja be őt a sajtó képviselőinek.

Raúl González Blanco, a Real Madrid eddigi csapatkapitánya hétfőn búcsúzott el csapatától és a spanyol királyi futballklub szurkolóitól, bejelentve, hogy bár egy éve még visszavan a szerződéséből, 15 idény után távozik a fővárosiaktól.

A 33 éves csatár akkor még nem erősítette meg azon sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Bundesligában, a Schalke együttesénél folytatja játékoskarrierjét. "Tárgyaltam a német klub képviselőivel, de más csapatok is érdeklődnek irántam" - mondta akkor Raúl.

Az "örökös realista" labdarúgó búcsúbeszédét szurkolók előtt , a Santiago Bernabéu Stadionban tartotta, méghozzá a klubelnök Florentino Péreznek és - ami még meglepőbb, az új portugál vezetőedzőnek, vagyis annak a José Mourinhónak a társaságában, akinek az érkezésével vált általános vélekedés szerint végleg tarthatatlanná a helyzete a csatárnak.

"Hosszú töprengés után született meg bennem a végleges elhatározás, hogy sok-sok év után itt befejezem, lezárom életem egy szakaszát, s másutt folytatom tovább, mert még játszani akarok. Hogy hol? Talán holnap vagy holnapután döntök a jövőmről. Ma azonban még csak a búcsúról tudok beszélni..."

A Real Madrid színeiben 228, a 102 válogatott meccsén pedig 44 alkalommal eredményes Raúl annyit azért tárgyalt az Egyesült Államokban és Kínában is, de akkor azt mondta: csak Németország és Anglia jöhet szóba számára érdemi lehetőségként. Raul ezzel maradt "királyi", hisz a "királyi gárdától" a "királykékekhez került".

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: