2014-04-22 12:30:27• hírek • Kocsis Zoltán

Eldobta, akinek össze kellett volna szednie

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az elmúlt bő egy esztendőben legkevesebb négy esetben találtak nagy mennyiségű állati maradványokat Szatmár megye területén. Noha az esetek felborzolták a kedélyeket, a hatóságoknak egyelőre csak két ügyet sikerült felgöngyölíteniük.

Január utolsó napjaiban, majd február közepén a hatóság előbb közel ötszáz, majd 250 kilogrammnyi állati maradványokat talált Lázári település határában, a Lázári és Pusztadaróc felé haladó országutakat összekötő kamionos terelőút közelében. Rókák, őzek, vaddisznók maradványaira leltek akkor.

A Szatmár Megyei Rendőrség és az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársainak két hónapos nyomozása és vizsgálata során kiderült, hogy a maradványokat a Protan SA vállalat egyik sofőrje szórta szét a mezőn. Ezért az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság komoly, 24.000 lejes bírsággal sújtotta a céget.

A Protan SA. Románia uniós csatlakozását követően nyerte el országszerte az állati tetemek begyűjtéséről, elszállításáról és megsemmisítéséről szóló közbeszerzési szerződését. A bukaresti székhelyű vállalatnak nyolc regionális központja van, Szatmár megye a dési központhoz tartozik. Hogy a vállalat milyen hatékonyan végzi a feladatát remekül mutatja, hogy április 19-én, nagyszombaton az E58-as európai út menti árok partján egy már bomlóban lévő, hasfal nélküli ló teteme éktelenkedett. Mindez alig néhány száz méterre a Kővárhosszúfalú településtől.

Amint arról korábban beszámoltunk, 2013 február 13-án a Szatmárnémetitől alig 20 kilométerre található Túrterebestelep közelében bukkantak 68 lókoponyára, majd idén április első napjaiban az ipari park közelében, a Homoród-csatornából halásztak ki 630 kilogramm állati maradványt, húst és csontot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: