2010-04-22 00:31:44• hírek • Szatmar.ro

Elbukta a rangadót a VSK

Akárcsak az odavágón, ezúttal is a Nagybánya nyerte a regionális rangadót.

Utolsó idei rangadójára készülő két csapat, visszavágásra éhes hazaiak, ritkán hallható szurkolói párbaj a lelátókon: minden adott volt tehát szerda délután ahhoz, hogy a férfi kézilabda élvonalban szereplő Szatmárnémeti VSK és Nagybányai Minaur igazi derbit vívjon a parketten. Ez meg is történt, ám a hazaiak legnagyobb bánatára a végén a vendégek örülhettek.

Ami a tabellán elfoglalt helyeket illeti, egyik gárda számára sem volt komolyabb tétje az összecsapásnak, mivel mindketten bebiztosították bennmaradásukat. Ugyanakkor a két szomszédos város közötti sportrivalizálás jelentette presztízs, na meg, hogy mindkét együttes 13 pontot gyűjtött eddig, elég motivációs tényezőt kellett jelentsen mindkét fél számára. Arról nem is beszélve, hogy az előző meccset a Nagybánya 30-22 arányban nyerte meg, így a hazaiakat a visszavágás vágya is hajthatta.

Ennek megfelelően Surducan révén meg is szerezték a vezetést és ekkor legrosszabb álmaikban sem gondolták, hogy ekkor vezetnek utoljára. A vendégek fordítása után Szavics még 2-2-re egyenlített, ezt követően azonban a Minaur átvette a vezetést, a két csapat közötti különbség pedig rendre nőtt. Palkó János és Nicolae Istrate tanítványai rengeteg hibával játszottak, így az ezeket rendre büntető Nagybánya 15-10-es előnnyel vonult az öltözőbe.


A második meccset is a Nagybánya nyerte a VSK ellen
A második meccset is a Nagybánya nyerte a VSK ellen


A szünet után néhányszor úgy tűnt, a VSK vissza tud jönni a meccsbe, többször is feljött három pontra (16-19, 19-22, 23-26), ám a beteg Birtalan hiánya sokat nyomott a latba, így a Nagybánya 30 fanatikus szurkolója előtt 25-29-es győzelemnek örülhetett.

Nemzeti Liga, 23. forduló:
Szatmárnémeti VSK
-Nagybányai HC Minaur 25-29 (10-15)
A szatmári pontszerzők: Oláh 5, Vizsbovszkij 4, Burszacs 4, Savlovschi 4, Szavics 3, Surducan 2, Cionohuz 2, Nagy 1
Játszott még: Teremi, Pereverzia (kapusok), Varga, Ardelean, Mateş.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: