2016-11-17 22:51:41• hírek • Kocsis Zoltán

Elbúcsúztak a szurkolók Didi Prodantól

Sok nagy meccset megélt már az Olimpia stadionja, mióta 1942-ben felavatták. Szurkolók ünnepeltek vagy éppen búslakodtak. Mégis, talán soha nem volt annyira szomorú a stadion bejárata, mint csütörtök este. Szurkolók százai rótták le kegyeletüket a szerda este tragikus hirtelenséggel elhunyt Daniel Prodan előtt.

Közel két és fél évtizeddel ezelőtt játékával okozott örömet vagy éppen bánatot Didi, aki ezt követően öt bajnoki címet nyert a Steauával, játszott a spanyol Atletico Madridban, a skót Glasgow Rangersben, az olasz Messinában. Na meg a román válogatottban, amelynek színeiben 54 alkalommal lépett pályára. Kezdőként játszott az 1994-es amerikai világbajnokság mind az öt meccsén, majd kétszer lépett pályára az 1996-os angliai Európa-bajnokságon. Ha nincs a Glasgow-ban szerzett súlyos térdsérülése, sikereinek sora minden bizonnyal jóval hosszabb lett volna.

Daniel Prodan szerda este voluntari otthonában tévézés közben lett rosszul. A kiérkező mentősök négyszer élesztették újra, de már nem tudták megmenteni. A mindössze 44 éves legendás sportolónak egy lánya és egy fia van.

A szurkolók 18.30 után kezdtek zarándokolni a stadion bejárata felé. Ott Pordan fényképe és egy hatalmas, „Odihneste-te in pace Didi" (Nyugodj békében Didi) felirat várta őket. Az emlékezés és a kegyelet gyertyái egyre csak gyűltek. Néhány perccel nyolc előtt megjelent Kereskényi Gábor polgármester Altfatter Tamás alprefektus társaságában. Nem hiányozhatott az egykori csapattárs és jó barát, Csík Tibor sem, aki elcsukló hangon tudott csak megszólalni. Természetesen lerótták kegyeletüket minden idők legsikeresebb szatmári labdarúgója előtt az Olimpia jelenlegi keretének tagjai is, Karda Attila elnök vezetésével.

Romániai sportszeretők százezreivel együtt a Szatmár.ro is őszinte részvétét fejezi ki Daniel Prodan gyászoló családjának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: