2011-11-09 16:51:33• hírek • Póti Orsolya

Elbúcsúztak a régi otthontól

A Szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központ munkatársai november 9-én búcsúünnepségre invitálták meg barátaikat, a szatmári sajtó képviselőit és mindazokat, akikkel a hosszú évek során együtt dolgoztak.

Még szünetelnek a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett események, ugyanis a központ munkatársai az utóbbi hetekben csakis a költözésre összpontosítanak. Napokon belül új otthonukban, a Szakszervezetek Művelődési Házának egyes termeiben folytathatják tovább a munkát, azonban előtte méltóképpen elbúcsúztak attól a Cuza Voda utcai ingatlantól, amelyben több éven át működött a központ.

November 9-én, szerda délután búcsúünnepségre hívták meg barátaikat és az egyes sajtóorgánumok képviselőit. A kulturális központnak nem volt könnyű az utóbbi néhány év, hiszen alig, hogy elvesztették a Nyári Színházat, most egy újabb változással kell szembesülniük.

A szerda délutáni rendezvényen többek között felszólalt a központ jelenlegi igazgatója, Gheorghe Molnar. "Évtizedek után nem lesz könnyű hozzászokni az új környezethez, de mindenképpen pozitívan állunk hozzá a költözéshez, hiszen nincs más megoldás. Elsősorban arra koncentrálunk, hogy hogyan tegyük használhatóvá a termeket. - mondta el az igazgató.

Ezt követően Ilyés Gyula polgármester köszöntötte a kulturális központ munkatársait kívánva sok sikert a folytatáshoz. Végezetül a központ egykori igazgatói szólaltak fel, akik visszaemlékeztek a régi időkre, amikor az otthonnak még két nyelvű színtársulata, kórus és zenekara volt.



Új otthonuk - a rendelkezésre bocsátott épületrész - még nem egészen funkcionális, ugyanis a termeket különböző tevékenységekre, rendezvényekre alkalmassá kell tenni, de remélhetőleg, hamarosan hozzákezdhetnek ezek felújításához is. Bár a központ felszereléseinek egy része már csomagokban áll, a költözésre csak a következő napokban kerülhet sor.

A G.M. Zamfirescu által szervezett karácsonyváró koncertek idén sem maradnak el, hiszen amint véget ér a költözés erre összpontosítanak majd a központ vezetői. A rock-koncerteknek egyébként még nem találtak termet, de úgy gondolják, hogy erre is lesz megoldás - tudtuk meg Maria Magdalena Mateitől, az intézmény sajtóreferensétől.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: