2010-06-10 16:20:08• hírek • Szatmár.ro

Elbúcsúztak a Kölcsey végzősei

Szikrázó napsütéses időben rendezték meg csütörtökön délelőtt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium hagyományos ballagási ünnepségét. A búcsúztatónak ezúttal is a főgimnázium udvara adott otthont.

Utoljára szólt a sokakat megható csengőszó - ezt egyik ballagó diák sem fogja elfelejteni egész életében a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, hiszen ennek hangjára vonultak fel utoljára mint középiskolások. Csütörtök délelőtt a hagyományokhoz ragaszkodva rendezték meg a ballagási ünnepséget a több mint 450 éves múlttal rendelkező tanintézményben.

Idén is hat osztály - a XII. A intenzív matematika-informatika, osztályfőnök Bagosi Ilona, XII. B matematika-informatika, osztályfőnök Nevelits Gyöngyvér, XII. C természettudományok-intenzív angol, osztályfőnök Átyim Erzsébet, XII. D természettudományok, osztályfőnök Mártin Csilla, XII. E filológia, osztályfőnök Téglás József, XII. F filológia, osztályfőnök Rentye Camelia - vett búcsút az iskolától.
 A ballagók először a hagyományokhoz híven búcsúzó dalokkal köszöntek el pedagógusaiktól az intézmény tanári szobájában, majd az iskola udvarán a tanintézmény vezetősége és a meghívott neves vendégek - köztük Erdei D. István képviselő, Kereskényi Gábor alpolgármester, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, valamint az iskola jelenlegi és volt vezetői, pedagógusai - előtt sorakoztak fel a diákok.


A végzősök átadták az iskola kulcsát a következő végzős generciónak
A tizenkettedikesek átadták az iskola kulcsát a következő végzős generciónak



Elek Imre, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója útravaló köszöntőjében a hagyományok összetartó erejének fontosságát hangsúlyozta. Ilyen összetartó hagyomány a ballagás is, amely egyszeri és megismételhetetlen egy diák életében. A beszédek után hagyományosan megtörtént a kulcsátadás, majd pedig a tizenegyedikes diákok által összeállított zenés-verses műsor következett.

A vendégek köszöntő beszédeit követően különleges szavalat következett, hiszen Fehér Imola, a főgimnázium pedagógusának erre az alkalomra írt búcsúztató versét a tanintézmény másik oktatója, Sárándi Annamária szavalta el búcsúzóul a tizenkettedikes ballagóknak.

Idén két évfolyamelső diákja van a főgimnáziumnak: a mintegy 150 tizenkettedikes diák közül 9,99-es négyévi átlaggal zárta a középiskolát a XII. A osztályos Mandici Szilárd és Szendrei Tamás, a XII. E diákja. A most tizenkettedikes diákok közül sokakat a különböző tanulmányi versenyeken való remek szereplésük jutalmaként már fel is vettek az egyetemekre.


Hat osztály ballagott


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: