2009-09-07 13:03:51• hírek • Gozner Gertrud

Folytatódnak a leépítések

A gazdasági válság szatmáriak ezreit hagyta munka nélkül, és a munkanélküliség aránya a megyében elérte az 5,2 százalékot - derült ki a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség által kibocsátott közleményből.

A munkanélküliek száma szinte megtriplázódott 2004-hez képest, amikor a foglalkozás nélküliek aránya két százalékos volt a megyében.

A recesszió során számos helyi vállalkozás ment csődbe, mások elbocsátásokkal próbálták meg a válság hatásait kivédeni, amelynek során több mint 8 ezer személy maradt munka nélkül. Augusztus végén a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség szám szerint 8104 személyt tartott nyilván, akik közül 4645-en részesülnek segélyben, 3459 személynek azonban nincs semmilyen jövedelme.

Az elkövetkező időszakra sem jobbak a kilátások, már három cég jelentette be a hivatalnál, hogy szeptember folyamán újabb elbocsátásokra készül. A tasnádi Ceramica Kft 48 munkásától válik meg, a szintén tasnádi Secea Kft. 11 dolgozóját bocsátja el, míg az Eletroluxnál is folytatódik a leépítés, 90 személytől válik meg ebben a hónapban a svéd tulajdonban levő gyár.

Az ügynökség adatai szerint a megyében jelenleg 386 szabad állás van meghirdetve, ebből 280 Szatmárnémetiben található, Nagykárolyban hét, míg Avasfelsőfaluban 99 betöltetlen helyre várják a munkavállalókat. A megyeközpontban meghirdettet állások között felsőfokú végzettséggel rendelkezőket is keresnek 21 helyre. A legtöbb szabad munkahely a textiliparban található, oda összesen 124 munkást várnak.


A munkanélküliek aránya a megyében szinte megtriplázódott 2004-hez képest.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: