2009-01-22 13:38:56• hírek • Ferenczi Noémi

Elbocsátások a megyében

A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség adatai szerint, decemberben jelentősen nőtt az elbocsátások száma, míg az alkalmazások száma drasztikusan csökkent.

A decemberi hónap során nem kevesebb mint 3950 munkaszerződést bontottak fel, míg az alkalmazások száma a felére csökkent. Az éves havi átlag közel háromezer alkalmazás, ehhez képest decemberben csak 1551 új munkavállalót vettek fel.

A januári hónapot tekintve, eddig úgy tűnik, nagyjából kiegyensúlyozott az elbocsátások és alkalmazások aránya. A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség adatai szerint, ebben az évben eddig nem nőtt a felbontott munkaszerződések száma, viszont az alkalmazások száma sem. A szakemberek szerint, tavasszal nőni fog az alkalmazások száma, mivel akkor ismét szükség lesz szezonmunkásokra.

A decemberi elbocsátások miatt 0,6%-al nőtt a munkanélküliségi ráta, ugyanis míg novemberben 2,4%-os volt, decemberre 3%-ra emelkedett, ami azt jelenti, hogy körülbelül ezer személy vált munkanélkülivé.  A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség szerint, ez a nagymértékű elbocsátási hullám amiatt volt, hogy az építkezéseken, a mezőgazdaságban és a különböző szolgáltatások terén leálltak a munkálatok, így el kellett bocsátaniuk az alkalmazottakat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: