2009-07-30 17:35:01• hírek • Szatmár.ro

Elbírálás alatt az iskola-projektek

Szeptemberben eldől, az önkormányzat megkapja-e a támogatást az iskolafelújításokat célzó projektre.

Az elmúlt évek során jelentős összegeket sikerült iskolafelújításokra költeniük az önkormányzatoknak, azonban az idei évben már csak a kisebb, nem túl nagy ráfordítással járó javításokat végzik el. Vidéken még dolgoznak egy-egy munkálat befejezésén, azonban Szatmárnémetiben például egyáltalán nem különítettek el pénz erre a célra. Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, az önkormányzat több tanintézmény épületének modernizációját EU-s támogatásból kívánja finanszírozni. A pályázatok előkészítésével a polgármesteri hivatal keretében működő külföldi pályázatokért felelős iroda foglalkozik.

Az iskolafelújítások pályázatainak elbírálására a szeptemberi hónap folyamán számítanak az iroda munkatársai. Ekkor dől majd el, hogy az önkormányzat kap-e finanszírozást a Ioan Slavici Főgimnázium, a Pop Aurel Művészeti Iskola, az Avram Iancu, a Ion Creanga és a Balcesu-Petőfi Általános Iskolák épületeinek valamint a Sportlíceum bentlakásának rendbetételére, modernizációjára - tudtuk meg Koncz Andrea irodavezetőtől.

„A finanszírozási szerződés aláírását számos procedúra előzi meg, például a bizottság egy terepszemlét tart mielőtt megtörténne a szerződéskötés. Amennyiben a pályázat, megkapja a pozitív elbíráláshoz szükséges pontszámot már elkezdődhetnek is a közbeszerzési pályázatok, mivel ebben a stádiumban már nagyon valószínűtlen, hogy ne adják meg a támogatást. A közbeszerzési pályázatok lebonyolítása is igen sok időt vesz igénybe"- magyarázta.

A projekt keretében a három általános iskolának a hőszigetelésére és fűtésrendszerének rehabilitációjára szeretnének támogatást nyerni. A többi tanintézmény épületét teljes egészében szeretnék felújítani. A munkálatok elvégzéséhez összesen 5 millió euróra lenne szükség.


A Ioan Slavici Főgimnázium épületének felújtása is a tervek között szerepel
A Ioan Slavici Főgimnázium épületének felújtása is a tervek között szerepel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: