2014-05-31 12:41:33• hírek • Szatmár.ro

Elballagtak a Református Gimnázium végzősei

A Szatmárnémeti Református Gimnázium 70 végzőse vett búcsút az iskolától.

Szombat reggel tartották meg a Református Gimnázium végzősei számára az utolsó osztályfőnöki órákat, aztán 10 óra után kevéssel kezdetét vette a ballagási ünnepség. Igét Nt. Kánya Zsolt Attila, a KREK ifjúsági előadója hirdetett, majd Nt. Kovács Sándor köszöntötte az egybegyűlteket. Az esperes a Jóisten ígéjét helyezte a ballagók tarisznyájába: "Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, a miben jársz.”

Az iskola padjait elhagyó és az életbe kilépő diákok bátorítása mellett az esperes köszönetet mondott az egyházmegye nevében a tanároknak az áldozatos munkáért, a szülőknek pedig köszönte a bizalmat, hogy a Református Gimnáziumot választották gyermekeik iskolájául.

Kovács Sándor a hagyományoknak megfelelően egy-egy rózsaszállal mondott köszönetet Szilágyi Éva igazgatónőnek, Vass Mária aligazgatónak és a szülőket képviselő Balog Ilonának. Rózsaszálat kapott az évfolyamelső, Erdei Zsolt is.

Nagy Sándor nagykárolyi esperes sajnálta, hogy ő nem hozott rózsát - szerinte ugyanis a most ballagók az összes nyíló rózsát megérdemelnék, mert illene hozzájuk. Nagy figyelmeztette a végzősöket: az élet nem csak rózsaillatból áll, sok harcot kell majd megvívjanak, de nem fegyverekkel, hanem a hit erejével.

Szilágyi Éva igazgató szólt a folytatásban a diákokhoz, majd következett a rendezvény egyik legünnepélyesebb momentuma: a tizenkettedikesek átadták az iskola zászlaját a következő végzős generációnak. A tizenkettedikesek nevében Erdei Zsolt mondott beszédet, a tizenegyedikesek nevében Paku Zoltán búcsúzott a nagyoktól.

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke is szólt a diákokhoz. "Tizenhat évvel ezelőtt én is a ballagók között voltam, és ahogyan nektek is, az egyik szemem sírt, a másik nevetett. Sírt, mert lezárult egy korszak az életemben, amelyben az iskola, a szülők által adott biztonságban éltem. És nevetett, mert nyílt szível léptem át egy korszakba, amelyikben sokkal inkább a magam lábán kellett megállnom. Biztos vagyok benne, hogy szüleitektől, pedagógusaitoktól és a tiszteletes uraktól megkaptatok minden útravalót, amellyel ti is biztonságban léphettek át életetek új korszakába."

Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes beszédében felhívta a ballagók figyelmét: most még virág van a kezükben, de hamarosan tollat kell ragadjanak és bizonyítaniuk kell életük első igazán nagy próbatételén, az érettségin. Sok sikert nekik ehhez a megmérettetéshez és jó döntéseket az életben. Fontos, hogy felnőttként csak alapos tájékozódást követően induljanak el az általuk választott úton.

Ballagtak a Refi végzősei

A beszédek sorát Szűcs Éva egyházkerületi tanügyi tanácsos felszólalása zárta, majd következett az egyházi érettségi diplomák kiosztása, a díjak és különdíjak átadása, végül pedig a Himnusz eléneklésével zárták az ünnepi rendezvényt. A rendezvényt szavalatok és a Szatmári Református Egyházmegye lelkészkórusának és a Református Gimnázium gyermekkórusának szolgálata tette színesebbé.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: