2015-06-12 14:36:41• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Elballagtak a Református Gimnázium nyolcadikosai

A Láncos templomban ballagott el harmincegy általános iskolai diák a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból. Higyed Gyöngyi egyházmegyei zenei előadó osztályának tagjai életük fontos állomásához érkeztek.

A pénteken 10 órakor kezdődő istentiszteleten Nagy Erika sárközújlaki lelkésznő, a Szatmári Református Egyházmegye missziói előadója édesanyai minőségben is szolgált a következő jeremiási ige alapján: „És azon a napon megszabadítlak téged, azt mondja az Úr, és nem adatol amaz emberek kezébe, akiktől félsz. Hanem bizonyára megszabadítlak téged, nem esel el fegyver miatt, és a lelked zsákmányul lesz néked, mert reménységed volt bennem, azt mondja az Úr." (Jeremiás 39,17-18) Személyes hangvételű és megható igehirdetésében a lelkésznő visszaemlékezett azokra az időkre, amikor még féltő szeretettel kisiskolásként engedték el a szülők a gyermekeket, akik immár konfirmált fiatalok, tele reménységgel és vággyal. Reménységük maradhat az Ő Istenünk, akinek gyermekei maradnak majd őszülő hajjal is. Ha Isten velük, ki ellenük!

Kovács Sándor szatmári esperes örömre buzdított, így búcsúztatva azt az osztályt, amely éppen az esperesi hivatal szomszédságában működött, abbéli reményét kifejezve, hogy sokan csak egy pár emelettel feljebb fognak költözni, és maradnak a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Nagy Sándor nagykárolyi esperes a Példabeszédek könyve bölcsességével az emlékezés lehetőségére hívta fel e figyelmet. Szilágyi Éva igazgatónő pedig az új utak keresésében biztatott: „Ne legyetek szürke álmok kergetői!"

Ünnepélyes keretek között, szavalatok és beszédek kíséretében, a nyolcadikos diákok átadták az ún. Aranyos Bibliát a hetedikeseknek, stafétabotot váltva.

Higyen Gyöngyi az méltatta az osztályt. Könnyű dolga volt, hiszen volt kiket és miért méltatni. A 31 fős osztály átlaga 8,90 volt, 14 diák büszkélkedhet 9 és 10-es közötti átlaggal, 13 diáknak 8,50 és 9-es közötti az átlaga. 23 diák kapott oklevelet, dícséreteket. Kiderült: az osztály 27 taggal indult, ám idő közben  többen is csatlakoztak hozzájuk: hatodikban már 29-en, a nyolcadik osztály végére pedig már 31-en voltak.

Az osztály legjobbja Rétai Ádám volt, aki V-VI. osztályban színtízes volt, VII.-ben és VIII.-ban 9,94 volt az átlaga. Az oszályban a második legjobb Karikás Noémi volt, a harmadik pedig Moroz Hannelore.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: