2013-06-12 22:08:25• hírek • Kocsis Zoltán

Elballagtak a Kölcsey nyolcadik osztályának diákjai

A középiskolások búcsúja után szerdán ismét ünnepelt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium: ezúttal a nyolcadikosok intettek búcsút tanáraiknak és egymásnak. Esetükben azonban az elválás nem olyan drasztikus, hisz nagy részük az intézmény falain belül folytatnák tanulmányaikat.

Szerda délután ismét dugig megtelt a főgimnázium díszterme: szülők, testvérek, nagyszülők, rokonok, barátok virágcsokrot szorongatva és kissé szorongva várták a pillanatot. Ez kevéssel 17.30 után jött el, amikor Kürti Tünde végzős osztályának diákjai bevonultak a terembe és felálltak a színpadra. A Kölcsey egyetlen nyolcadikos osztályának tanulói 16.00-17.00 óra között megtartották utolsó osztályfőnöki órájukat, ahol elbúcsúztak eddigi osztályfőnöküktől, majd egy közösen összeállított verses, énekes programmal mondtak köszönetet valamennyi tanáruknak.

„Kölcseysnek lenni nem állapot, hanem magatartás", foglalta össze búcsúbeszédének szintézisét Kürti Tünde. Tőle megtudtuk, hogy az osztályelső Antal Júlia lett 9,92-es átlaggal. A társadalomtudományokat és logikát oktató tanárnő diákjairól elmesélte, hogy legtöbbjük imád kosárlabdázni és számtalan német és történelemversenyen vettek részt - nem egyet meg is nyertek.

A tizenkettedikes ballagókkal ellentétben a szerdán búcsúzók csak tanáraiktól és egymástól köszöntek el, az iskolától viszont nem. Amint azt Pataki Enikő igazgatónő elmondta, szinte valamennyien a Kölcseyben szeretnének tanulni a középiskolában is. Többségük a biológia-kémia vagy a matematika-informatika osztályokat preferálja - ide azonban egyfajta felvételivel még be kell jutniuk.

A ballagás után a diákok a banketten találkoztak ismét szerda este, majd csütörtökön egy közös jutalomutazás vár még rájuk. Mivel tavasszal megnyerték az 5-8. osztály közötti osztályterem-díszítő versenyt, a szülők jóvoltából és anyagi támogatásával néhány feledhetetlennek ígérkező órát tölthetnek el az Aquastar aquaparkban.

nyolcadik from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: