2018-06-22 07:07:58• hírek • Oszkó Viktória

Elballagtak a Műszaki Egyetem végzősei

Június 22-én, pénteken délelőtt a Kolozsvári Műszaki Egyetem szatmárnémetiben tanuló diákjai búcsúztak az egyetemi évektől a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A nézőteret szép számmal töltötték meg a hozzátartozók, barátok és családtagok, mégis családias hangulat ölelte korul a résztvevőket.


Nem sokkal 11.00 után színpadra vonult a végzős évfolyam három osztálya, köztük a gépészmérnökök, a közgazdász-gépészmérnökök és az automatizálás szakirányon végzettek is. Bár az államvizsga még hátravan, a diákok büszkén mosolyogva, meghatódva sorakoztak fel egymás mögött ünnepi talárjaikban.


Az egyetemisták egy része munka mellett végezte tanulmányait. A tanórákra délutánonként került sor, melyeket a kolozsvári egyetem tanárai tartottak meg helyben a diákoknak.


A most végző osztályokból kerülnek ki a jövő szakemberei, azok a tehetséges mérnökök, akik felvirágoztathatják városunk és megyénk iparát, hiszen jól működő ipar nélkül a gazdaság egyéb ágazatai sem fejlődhetnek megfelelően. Rengeteg külföldi vállalkozó várja a mérnököket, hiszen köztudottan hatalmas a munkaerőhiány, különösen, ha szakembereről van szó.


"A Kisiparosok Kamarája Egyesület és az Észak-Nyugati Német-Román Gazdasági Egyesület aktívan támogatja a fiatalok képzését, hozzájárultunk többek között a diákok szakmai felkészítéséhez" - mondta Markos Tibor.


Több labor is felújításra került, ráadásul egy külön elektrotechnikai részleget is szeretnének létrehozni, ahol elérhetővé válnának olyan alkatrészek, illetve megvalósulhatna egy olyan szintű labormunka, ami annyi szakmai pluszt és rálátást adhatna a diákoknak, hogy az életbe kikerülve azonnal kamatoztathatnák tudásukat akár egy nemzetközi vállalatnál is.


Gratulálunk az idén végzetteknek!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: