2017-05-26 06:59:12• hírek • Szatmár.ro

Elballagtak a Kölcsey végzősei

Csütörtök délután tartotta ballagási ünnepségét a Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

Családtagokkal, rokonokkal, barátokkal telt meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvara csütörtök délután. Sok százan követték figyelemmel az idei végzősök ballagási ünnepségét.

"Én hiszek bennetek, tudom, hogy sikerült olyan emberré formálnunk benneteket, akik képesek döntéseket hozni, akiknek nemcsak álmaik és céljaik vannak, de eszközeik, hitük és erejük is van mindezek megvalósításához. Nemcsak az elmúlt évek, tanórák, verseny- és tanulmányi eredmények mondatják ezt velem, hanem mindaz, aminek tanártársaimmal tanúi lehettünk az elmúlt napokban. Méltósággal és emelt fővel búcsúztatok tanáraitoktól, szűnni nem akaró tapsok, sírva, mosolyogva egymásba kapaszkodó, a meghatottságtól elcsukló hangon éneklő osztályok álltak a tanári szoba ajtajánál e napokban. De tudtatok ugyanakkor vidáman játszani a végzős napokon, és fergeteges, ötletes bolondballagással búcsúzni a diáktársaktól tegnap. Komolyan veszitek már e világot, de nem felejtettetek el nevetni, s mindeközben egymásra figyelni" - búcsúzott a végzős évfolyamtól Pataki Enikő igazgatónő.

A végzősök nevében Újvári Anna XII. A osztályos diáklány mondott búcsúbeszédet, a XI.-esek nevében Pintye Yvett XI.C-s diáklány búcsúztatta a végzősöket.

Megtörtént az iskola kulcsának ünnepélyes átadása is. Fógel Péter XII. A, Bede Zsófia XII. D, és Lázin Áron XII. E osztályos maturandosok adták át a kulcsot Kovács-Bálint Boróka XI. F, Baranyai István XI. A és Kovács Zita XI. D osztályos diákoknak.

Számos diák kapott az elmúlt négy évben kifejtett tevékenysége miatt valamiféle elismerést - összesen közel hatvan díjat osztottak ki. A legnagyobb értékűt, a legjobb reál profilon végzett tanulóknak szóló Autonet-díjat három kitűnő diák kapta meg: Bede Zsófia és Juszel Petra a XII. D osztály diákjai voltak és ők az évfolyamelsők is, hiszen a négyéves átlaguk 9,98 volt, a XII. osztályos tanulmányi átlaguk pedig 10-es. Autonet-díjat kapott továbbá Fógel Péter XII. A osztályos diák is, akinek négyéves átlaga 9.93 volt. 

A díjak sorát a Száva-díj, az Erika-díj, a Thália-díj, a megyét a bukaresti törvényhozásban képviselők díjai, a polgármester, a megyei tanácselnök, a Szülőbizottság díjainak és még számos elismerés átadása követte.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: