2012-06-01 18:09:16• hírek • Póti Orsolya

Elballagtak a Hám János végzősei

Utoljára csengettek be június elsején a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont végzőseinek. A hagyományokhoz híven a diákok ünnepi szentmise keretében köszöntek el iskolájuktól, tanáraiktól és diáktársaiktól.

Péntek délelőtt 11 órakor kezdődött a Hám János Iskolaközpont két végzős osztályának ballagási ünnepsége a Római Katolikus Székesegyházban. A templomba való bevonulás előtt a diákok megkoszorúzták az iskola névadójának, Hám János püspöknek a szobrát.

Az ünnepi szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta, és mondott el néhány buzdító szót útravalóul. „Jézus szent szíve legyen a ti megváltótok, a szeretet legyen az az erő, amely segítségével mindig vállalni tudjátok azt a feladatot, amit Isten reátok bízott. Ne felejtsétek el azt, amit itt tanultatok, és engedjétek, hogy mindig büszkék lehessünk rátok." - mondta el a a püspökatya.

SJ Miklós Claudiu spirituális arra biztatta a maturandusokat, hogy merjenek teljes mértékkel szeretni, ugyanis ezáltal válik az ember teljes egésszé. „Merjetek nagyokat álmodni, hiszen ez a világ tele van olcsó álmokkal. Legyen meg a bátorságotok ahhoz, hogy csakis a saját szívetekre hallgassatok. Célotok ne a nyereség és a haszon legyen, hanem a szeretet és a szolgálat. Szeretni ugyan nehéz, áldozatokat kíván, mindig önfeláldozást jelent." - magyarázta a spirituális atya.

A végzős diákok részéről búcsúbeszédét Hadházi Zsuzsanna, XII. B. osztályos tanuló mondott, aki arra biztatta diáktársait, hogy találják meg az életben a nagy lehetőségeket, őrizzék meg a derűt, a mosolyt, és lássák be azt, hogy a világ egy varázslatos hely.

A tizenegyedik osztályos diákok közben énekkel és verssel búcsúztatták diáktársaikat. Ádámkó István, iskolaigazgató miután köszöntötte a vendégeket, a diákokat és a tanárokat mesében foglalta össze a két végzős osztály történetét, majd Teréz anya imájával bocsájtotta útra őket: "Adj időt a gondolatnak erőd forrása ez. Adj időt az imának, a legnagyobb erő a Földön ez. Adj időt a mosolynak, a lélek zenéje ez. Adj időt a játéknak, az örök ifjúság titka ez. Adj időt a szeretetnek s légy szeretett, Isten adománya ez."

A továbbiakban Ilyés Gyula polgármester és Szász Piroska tanfelügyelő-helyettes mondott köszöntő beszédet, a szülők nevében pedig Koczinger Tibor búcsúzott, és végül sor került az érdemoklevelek kiosztására. A jó tanulmányi eredményekért járó okleveleket Ádámkó István igazgató, a könyveket pedig a két osztályfőnök - Hadházi Éva és Czier Andrea - adta át a diákoknak. Az iskolaközpont évfolyamelsője Hadházi Zsuzsanna, XII. B osztályos tanuló lett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: