2010-06-11 15:16:12• hírek • Szatmár.ro

Elballagott a XII. évfolyam

A hagyományokat őrizve, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont ballagási ünnepségét a Székesegyházban tartották, ahol a diákokkal, szülőkkel és hozzátartozókkal zsúfolásig megtelt a templom.

A Hám János Iskolaközpontban ebben az évben is két osztály végzett: egyik humán-teológia és a másik természettudomány szakon. Osztályfőnökeik: Nagy Tóth Orsolya és Simon Laura, a B osztálynak pedig Görbe Éva tanárnő. 
Az ünnepi misét Nm. Ft. Schönberger Jenő megyés püspök celebrálta, a prédikációt pedig Ft. Egeli Ferenc spirituális vezető tartotta.

Az iskola spirituálisa prédikációjában felidézte saját ballagását a gyulafehérvári kántoriskolában, ahol megtanulta, hogy érték az élet, és csak abban van igazi öröm, amiért az ember megdolgozott. Az értékek pedig csak akkor számítanak igazán, ha azok nem öncélúak.

A prédikációt és az áldozást követően a tizenegyedikes diákok búcsúztak iskolatársaiktól: Fodor Balázs Szilágyi Domokos Hétköznapok című versét szavalta, beszédet pedig Jeremiás Ivett mondott. A ballagók részéről Mézmer Anita és Preg Anita egy közös búcsúdallal köszönt el az iskolától, könnyeket csalva a hozzátartozók és a barátok szemébe. Búcsúbeszédet Simon István, a XII. A osztály végzőse mondott.

Az ünnepi beszédeket követően a tanulmányi oklevelek kiosztásával zárult a ballagási ünnepség. A 2010-es ballagók két évfolyamelső diákkal is büszkélkedhetnek idén: a négy év folyamán 9,36-os átlagosztályzatot ért el Kozma Bianka és Preg Anita.

 


A végzősök megkoszorúzták Hám János szobrát
A végzősök megkoszorúzták Hám János szobrát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: