2019-03-29 11:34:40• hírek • Szatmár.ro

Elázott és jogsi nélküli sofőrt is fogtak a sok gyorshajtó és szabályszegő mellett

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Erősen ittasan vagy jogosítvány nélkül a volán mögé ülni? Mit sem számít! A gyorshajtás szinte divat… A rendőrség minden napos harcot vív a szabályszegők ellen.

Részeg sofőrt fogtak csütörtökön Nagykárolyban a rendőrség munkatársai. Az 53 éves kaplonyi férfit délután 17 óra körül állították félre ellenőrzésre.

 

Az igazoltatás alkalmával a rendőrök látták a férfin, hogy tekintete „homályos”, leheletén érezték az alkoholszagot. A gyanújuk beigazolódott, mikor alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. A kilélegzett levegő alkoholszintje a gép szerint 1,04 mg/l volt.

 

Az illetőt a nagykárolyi kórházba szállították véralkoholszint mérésre. Ellene ittas vezet vádjával eljárást indítottak.

 

Másik eset Szatmárnémetiből:

 

Autóvezetői igazolvány nélkül vezette a járművet a 34 éves fiatalember péntek hajnalban. A forgalmi rendőrök a Károlyi úton állították meg a személyautót. Kérték a férfi igazolványait, de nem volt nála jogsi. Mint kiderült, egyáltalán nem rendelkezett jogosítvánnyal – egyetlen kategóriában sem.

 

Ellene bűnügyi dossziét nyitottak közúton való jogosítvány nélküli járművezetés vádjával.

 

Napi statisztika:

 

Március 28-án a megyei rendőrség 110 esetben osztott büntetést a KRESZ megsértése miatt. A szankció összege 35500 lejre rúg. Csak Szatmárnémetiben a megyében történt 110 eseten kívül még 65 szabálysértőt fogtak, akiket összesen 21000 lejre bírságoltak.

 

A biztosurak 8 esetben vettek el jogosítványt, ebben volt gyorshajtás, ittas vezetés és gyalogátkelőhelyen gyalogos számára elsőbbségadás elmulasztása is.

 

Rendetlenkedsz közterületen? Fizetsz!

 

A sofőrök mellett a lakosság sem úszta meg olyan könnyen a csütörtöki napot. A megyei rendőrség 47 alkalommal büntetett a 61/1991 számú törvényre hivatkozva, ami a szociális együttélés normáira vonatkozik. Összesen 14360 lejjel lesz könnyebb a lakosság pénztárcája a közterületi rendetlenkedés miatt.

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Anyagilag sem éri meg szabálytalankodni, hát még egészségügyileg. Ismételje át a KRESZ előírásait, legyen tisztában a változtatásokkal!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: