2019-12-09 08:23:28• hírek • Blikk.hu

Elárverezték Andy Vajna ereklyéit

A Rambo-kések egyelőre nem találtak gazdára, de 15 millió forintért gurulhatott el a Nagyházi Galéria elől az egykori filmügyi kormánybiztos Bentley-jével új tulajdonosa, és a Munkácsy-tanulmány is elkelt – összesen körülbelül nyolcvanmillió forintért licitáltak Andy Vajna ereklyéire.

Ráadásul nem is kevesen, hatalmas tömeg gyűlt össze a szombat délutáni árverésenamelyre a filmproducer özvegye, Vajna Tímea maga válogatta össze a 259 darabos gyűjteményt – főként filmes relikviákat, fotókat, bútorokat és egyéb személyes tárgyakat.
 

Az érdeklődök nem fukarkodtak a forintjaikkal, a befolyó összeg egy részét jótékonysági célra fordítja az örökös, másik részéből pedig néha férje munkatársainak fizet végkielégítést.
 

– Egyfelől nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hatalmas érdeklődés kísérte az aukciót, biztos vagyok, hogy minden egyes darab jó helyre került. De nem tagadom, ugyanakkor vegyesek az érzéseim, mert nem könnyű megválni Andy dolgaitól. Nagyon fájdalmas volt meghozni a döntést, de örülök, hogy túl vagyunk rajta, és jól sikerült. Biztos vagyok benne, hogy Andy is örül – nyilatkozta a Blikknek az özvegy az árverés után.
 

A legnagyobb érdeklődés Andy Vajna Bentley Continental GTC kabrióját övezte, ami a 10 millió forintos kikiáltási ár másfélszereséért kelt el, valamint a Munkácsy-tanulmány, amit eredeti árán, 28 millióért vettek meg. A filmmogul művészeti gyűjteményéből is tekintélyes összeg folyt be. Kovács Margit alkotásai közül a Fonó lányt 3,8 millió forintért, az Esőlesőt 3 millió forintért vásárolták meg. A 38 ezer forintos kikiáltási árú filmzenei kotta 1,1 millió forintért, egy ismeretlen festő Majom című képe 950 ezer forintért, egy gyöngydíszítésű gitár 950 ezer forintért talált új gazdára. A legendás Rambo-filmekben megcsodált kések iránt is volt érdeklődés – végül mégis a galériában maradtak.
 

– Az aukció közben jelezték, hogy tévedésből licitáltak elektronikus formában a késekre, így azok még a galériában vannak, és az eredeti 20 millió forintos ár alatt lehet majd hozzájutni – tudtuk meg a Nagyházi Galéria egyik munkatársától. Hogy pont az ikonikus filmes ereklyék maradtak meg, az az özvegyet is meglepte.
 

– Érdekes, ami a késekkel történt, remélem, azok is gazdára találnak hamar – mondta Tímea.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: