2011-02-19 12:02:02• hírek • MTI

Megdöntötték Elvis Presley rekordját

Több dal került fel a Billboard százas slágerlistájára a Glee - Sztárok leszünk! című amerikai televíziós musicalsorozat betétdalaiból, mint amennyivel eddig Elvis Presley tartotta a rekordot.

A Billboard jelentése szerint a Glee e héten bemutatott dalával együtt a kevesebb mint két éve debütált zenés tévésorozat immár 113 száma jutott be a leghallgatottabb darabok közé. Elvis Presley összesen 108 számmal szerepelt a százas listán, amióta a Billboard 1958-ban elkezdte a nyilvántartást.

Az Emmy-díjas Glee egy középiskolai énekkar életét mutatja be, epizódonként öt-hat pop-, rock-, Broadway-, rap- és dzsesszsláger feldolgozásával. Népszerűségét növeli, hogy alkalmanként olyan sztárok is vendégszerepelnek benne, mint Britney Spears, Madonna vagy Lady Gaga.

A tévéműsorban elhangzó számok digitális formátumban hetente kerülnek forgalomba, de albumok is készülnek a dalokból. A Glee-lemezek az Egyesült Államokban 2,8 millió példányos eladásnál tartanak.

A Glee rekorddöntő sikere nagyban köszönhető a digitális korszak lehetőségeinek és a heti rendszerességgel jelentkező tévéműsor támogatásának. A Billboardra 71 számmal felkerült Beatles, a 91 slágerrel feljutott James Brown vagy a 73-mal szereplő Aretha Franklin - akárcsak Elvis Presley - korábban nem élhetett ezekkel az előnyökkel - jegyezte meg a Reuters elemzője.


Glee


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: