2012-07-08 10:19:42• hírek • MTI

Elaprózta házhitele végének törlesztését

Elaprózta házhitele utolsó részletének kifizetését egy amerikai férfi: több mint 62 ezer egycentes érmével állított be a bankba.

A Milford Federal pénzintézetben megbecsülik a kicsit is, és akkor is, ha nagyon sok van belőle: zokszó nélkül elfogadták a tengernyi, 50 darabonként precízen berollnizott aprópénzt. A férfi - Thomas Daigle - még 1977-ben vette a házat Milfordban, azóta is ott laknak. Házasságuk szintén töretlen - két gyereket neveltek fel -, idén áprilisban ünnepelték egybekelésük 35. évfordulóját, amely napra egybeesett - véletlenül - a jelzáloghitel utolsó részletének befizetési határidejével.

Daigle egyébként pusztán azért csapott fel pennyvadásznak - az utcán is állandóan vizslatta szemeivel a járdát, hátha lel egy elgurult érmécskét -, hogy emlékezetessé tegye az utolsó részlet kiegyenlítését.
"Egyszerűen meg akartam csinálni és nagyon meg akartam érni. Sokszor fohászkodtam azért, nehogy előbb haljak meg!" - idézte a férfit a Milford Daily News című brit lap.

Daigle felesége egyébként alig tudott valamit férje filléreskedéséről, a férfi a ház szuterénjében alakította ki pennyraktárát. A nej mindig nevetett, amikor férje az utcán felszedett egy elkódorgott centet és azt mondta: "ez a hiteltörlesztésre megy."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: