2010-12-22 13:02:57• hírek • MTI

Elaludtak a cirkuszi medvék is

A vlagyivosztoki vándorcirkuszban baj van: küszöbön az új premier, de a főszereplők, négy barnamedve, elaludtak.

Csak a természetben élő állatok hajtják a hideg beálltával álomra a fejüket. Előtte nyáron vastag zsírréteget növesztenek, amely melegíti és táplálja őket télen. A cirkuszi medvék azonban nem szoktak téli álmot aludni, mert állandóan viszonylagos melegben vannak, és egész évben kiegyensúlyozott étrenden élnek.

A vlagyivosztoki társulat azonban Irkutszból tért haza, ami 4500 kilométeres utat jelent mínusz 40 fokos hidegben. A medvéket általában legfeljebb kétnapos utakkal szakítják ki a megszokott rendből, ez az út azonban nyolc napnál is tovább tartott.
Mivel a cirkuszi medvék újra a fagyos természetben érezték magukat, téli álomra hajtották fejüket, és hiába érkeztek meg állandó helyükre, hiába fűtöttek jól be körülöttük, és hiába teszik eléjük a legfinomabb csemegéket: csak alszanak a mellső mancsukat szopogatva, rá se rántanak a próbákra.

A művészeket - "akik" már több filmben is szerepeltek -, nem olyan veszélyes ébresztgetni, mint a természetben élő medvéket, de ez a négy mackó ha felébred is, csak álmosan támolyog, nem akar dolgozni.
Erős, nagyon édes teával itatják, csokival etetik őket, de Ljuszja, Varja és Ljalja csak lassan ébredezik, hervadtan támolyog, Manyjasát pedig egyáltalán nem sikerült még talpra állítani.

Idomáruk, akinek hosszú pályáfutása során még nem volt ilyesmire példa, nagyon reméli, hogy a premier időpontjára munkaképes állapotba tudja rázni neveltjeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: