2013-10-21 17:57:36• hírek • Kocsis Zoltán

Autótolvajok otthonában tartottak házkutatást Szatmár megyében is

Hat megyében 26 személy ellen adtak ki elfogatási parancsot hétfőn Romániaszerte, miután a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei a Ploiesti-i, a szatmárnémeti, a temesvári, a bukaresti és a vajdahunyadi rendőrség munkatársainak közreműködésével tíz házkutatást végeztek hat megyében.

A Prahova, Temes, Szatmár, Hunyad és Ilfov megyékben, valamint Bukarestben megtartott házkutatásokat követően nem kevesebb, mint 30 személy kihallgatását rendelték el a hatóságok. A 26 gyanúsított ellen csalás, okirat-hamisítás, hamis okmányokkal való visszaélés, hamis tanúzás, valamint bűnszervezet létrehozása és abban való részvétel a vád.

A bűnüldöző szervek szerint a gyanúsítottak 2008 és 2011 között egy nemzetközi érdekeltségű bűnszervezetet hoztak létre és működtettek. Eljárásuk az volt, hogy a banda tagjai gépkocsikat béreltek különböző nyugat-európai országokban, elsősorban Spanyolországban, Olaszországban és Németországban. Miután hozzájutottak a járművekhez, azok okmányaihoz és kulcsaihoz, Romániába juttatták őket. A hamisított és valódi okmányok kombinálásával Romániában bejegyeztették a gépkocsikat, majd eladták őket: előbb egy-egy bűntársuknak, majd gyanútlan vevőknek.

A banda által okozott kár értéke, a hatóságok becslése szerint eléri a 750.000 lejt. Több gépkocsit sikerült megtalálni, lefoglalni és visszaszolgáltatni jogos tulajdonosának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: