2009-12-03 14:47:59• hírek • Parajdi Andrea

Megkezdődött a kóbor kutyák begyűjtése

Elkezdték Szatmárnémetiben összegyűjteni a kóbor ebeket. Két nap alatt közel harminc kutyát szedtek össze a kutyamenhely alkalmazottai a municípium területén. A „kínálat" természetesen ennél jóval több, ezért a sintérek azt mondják: egyelőre csodára még senki se számítson.

Ha csoda nem is lesz egyhamar, mindenesetre az már megnyugtató tény a szatmárnémetieknek, hogy a város területén valakik igenis foglalkoznak azzal, hogy a gazdátlan ebek ne okozzanak további kellemetlenségeket. Azt talán már mindenki könnyebben el tudja viselni, ha az utcán egy-két kutyával imitt-amott találkozik ennél azonban sokkal ijesztőbb az a szituáció, amikor több tíz kóbor eb falkába verődve indul élelem után.

A Dara és Pusztadaróc között nemrégiben megnyílt magántulajdonban lévő kutyamenhely alkalmazottai szerdán már megkezdhették a kutyák begyűjtését a municípium területén is, ugyanis még ezen a héten szerződést kötnek a Polgármesteri Hivatallal. - Van most egy 200-250 ezer lejes keretünk, amit erre a célra el tudtunk különíteni. Egyelőre úgy szól a szerződésünk, hogy amíg ez az összeg tart, addig a kutyák begyűjtése is zajlik. Hamarosan a városnak lesz egy új költségvetése, amelyből majd gondosan kijelöljük a kóbor kutyákra szánt összegeket is - tájékoztatta lapunk Ilyés Gyula polgármester.


Elkezdték Szatmárnémetiben összegyűjteni a kóbor ebeket.
Elkezdték Szatmárnémetiben összegyűjteni a kóbor ebeket


A gyűjtés második napján csütörtökön egy rövid időre a Szatmár.ro csapata is csatlakozott a sintérekhez, akik a Carpatii I és a Carpatii II negyedekben láttak hozzá a tisztogatáshoz. A lakosság furcsán figyelte a befogópálcákkal ide-oda rohangáló sintéreket. Voltak akik szívesen igazították útba őket, hogy minél több ebet találjanak, ám olyanok is akadtak, akik először biztosra akarták tudni, hogy az állatok vajon jó helyre kerülnek-e. Papp Ottó, a sintérek egyike azt mondja lehet akárki akármilyen állatbarát, ha senki nem tudja ezt a jelenséget megállítani a városban. -Aki sajnálja a kutyákat az bármikor kijöhet a kutyamenhelyre és akármelyiket örökbe fogadhatja. Azt gondolom azok az igazán állatvédők, akik egy kutyáért erre is képesek lennének - magyarázza.

A kutyamenhelyen - ahol jelenleg több mint nyolcvan állat van - hétfőn és csütörtökön várják 14 és 16 óra között a látogatókat, ám más időpont egyeztetésére is lehetőség nyílik. Az érdeklődők ha bővebb információt szeretnének a 0735 500 155-ös, vagy a 0722 383 766-os telefonszámokon kérhetnek, valamint abban az esetben is ezeket a számokat kell tárcsázni ha valaki jelenteni szeretné a környékén lévő kóbor kutyákat.


Elkezdték Szatmárnémetiben összegyűjteni a kóbor ebeket.

Elkezdték Szatmárnémetiben összegyűjteni a kóbor ebeket.
Voltak akik szívesen igazították útba a sintéreket, hogy azok minél több ebet találjanak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: