2010-04-30 16:58:19• hírek • Szatmár.ro

Elaltatnák a kóbor kutyákat

A kóbor kutyák halálba altatása ellen tiltakoztak pénteken Bukarestben az állatvédők, akik nem értenek egyet azzal a törvénykezdeményezéssel, hogy a hét napig örökbe nem fogadott ebeken a kegyes halál módszerét alkalmazzák.

Bukarest kormánybiztosa, Mihai Atanasoaiei a héten jelentette be, hogy elküldte a román képviselőházhoz a kutyatartásra vonatkozó jogszabály módosításait, amelyek szerint a kutyamenhelyeken halálba altathatóak a súlyosan beteg, az agresszív, valamint a hét napig örökbe nem fogadott kutyák. 

A mintegy kétszáz állatvédő aktivista a bukaresti kormánybiztosi hivatal előtt fejezte ki elégedetlenségét, és egyesek Atanasoaiei lemondását követelték. Olyan transzparenseket emeltek a magasba, amelyeken egyebek között az volt olvasható, hogy "Kegyelem a gazdátlan kutyáknak!", "Fogadjatok örökbe, ne öljetek!".
Az állatvédők az eutanázia helyett az ebek sterilizálását javasolja, hogy így fékezzék meg a bukaresti kóbor kutyák további szaporodását.

A kormánybiztos azért javasolta ezt a drasztikus megoldást, mert a hatóságok kimutatása szerint Bukarestben évente 11 ezer embert harapnak meg a kóbor kutyák. Jelenleg összesen több tízezer gazdátlan eb nyargal szabadon a román főváros utcáin. Jelentős részük a panelnegyedekbe húzódik, ahol egyes lakótársulások külön etetőhelyeket alakítanak ki számukra.  A kóbor kutyák egy része azonban meglehetősen agresszív, 2006-ban például halálosan megsebesítettek egy japán turistát.


Elaltatnák a kóbor kutyákat Bukarestben
Elaltatnák a kóbor kutyákat Bukarestben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: