2010-02-12 08:45:51• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Eladták az Evenimentult és a Capitalt

Megvált a Ringier Romania az Evenimentul Zilei című román napilaptól és a Capital című gazdasági hetilaptól - jelentették be csütörtökön Bukarestben.

A svájci kiadó közleménye szerint az ügylet révén hatékonyabbá teszi romániai portfólióját, s ezentúl az elektronikus média fejlesztésére összpontosít, továbbá a Libertatea című bulvárlapra és az Unica című, nőknek szóló kiadványra. A tranzakció árát a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Ringier Romania bejelentette azt is, hogy a vállalat szintjén elbocsátások is lesznek a kiadások csökkentése érdekében. A közlemény nem tartalmaz részleteket a leépítések méretéről. A kiadó "aranytojást tojó tyúkja" évek óta a Libertatea, amely Romániában abszolút piacvezetőnek számít. A legfrissebb médiafogyasztási felmérések szerint a Libertateának naponta 1 millió 429 ezer olvasója van, őt követik a Click és a Cancan bulvárlapok 1 millió 55 ezer, illetve 958 ezer olvasóval.

Az Evenimentul Zilei ebben a rangsorban a nyolcadik napi 524 ezer olvasóval, az országos közéleti napilapok rangsorában azonban a harmadik helyen áll. Az Evenimentul Zileit a tekintélyes országos lapok közül csak az Adevarul és a Jurnalul National előzi meg, ez utóbbi piacvezető, naponta közel 700 ezren olvassák.

A tranzakció nyomán az Evenimentul Zilei és a Capital Bobby Paunescu román üzletember tulajdonába kerül, aki egy terjeszkedő kiadó tulajdonosa. A vállalkozás büszkesége a B1 televízió, amely a tavalyi romániai elnökválasztáson nyíltan felvállalta Traian Basescu újraválasztott államfő támogatását. Az Evenimentul Zilei is többnyire olyan publicistáknak ad teret, akik Basescut támogatják, a lap azonban kiegyensúlyozottságának köszönhetően az egyik legtekintélyesebb romániai napilapnak számít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: