2009-05-25 11:14:45• hírek • Szatmár.ro

El kell menni szavazni

Európa számára annyit érünk, ahányan elmegyünk szavazni - fogalmazott Kovács Péter európai parlamenti képviselőjelölt, május 24-én, a Besztercén megszervezett hagyományos majálison.

A mintegy 1200 résztvevő előtt megfogalmazott beszédében a politikus elmondta: Európa szintjén Romániát sokan csak az alkotmánya alapján ismerik, amelynek az első cikkelye kimondja, hogy ez az ország egységes nemzetállam. Csak az RMDSZ választási listájáról bejutott jelöltek tudják felmutatni, hogy ez nem így van: Romániában, Erdélyben él egy másfél milliós, nagyon erős magyar közösség, amely megáll a saját lábán, képes a sorsát kezébe venni és igazgatni.

Ha nem vagyunk ott elegendő számban, Brüsszelből úgy tűnik, hogy igaza volt Traian Băsescu államfőnek, amikor az RMDSZ kongresszusán üdvözölte a magyar nemzetiségű románokat - figyelmeztetett Kovács, majd hozzáfűzte: üzenjük Bukarestnek és üzenjük Brüsszelnek, hogy mi nem magyarul beszélő románok vagyunk, mi a nemzeti magyar közösség tagjai vagyunk, az állampolgárságunk pedig román.

Az összefogás fontosságára utalva Kovács Péter hangsúlyozta, hogy Markó Béla és Tőkés László kézjegyével ellátott együttműködési megállapodásnak új lendületet tudnak adni június 7-én a szavazók: ha többen megyünk el, azt jelenti, hogy megerősítjük a politikai vezetők kézfogását, és nem hagyjuk, hogy elengedjék egymás kezét.

A Beszterce-Naszód megyei kampánykörút során a jelölt és stábja ellátogatott Magyadécsére, Vicére, Bethlenbe és Somkerékre is, ahol a helyi magyar közösségek véleményformálóival találkozott, illetve ajtóról ajtóra kampányolt. Kovács Pétert a körúton végigkísérte Kocsis András megyei RMDSZ-elnök és Borsos K. László ügyvezető elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: