2011-10-27 12:03:10• hírek • MTI

El akarja adni köztéri szobrát egy olasz város

A csőddel fenyegető üres városkasszát köztéri szobrának eladásával akarja megtölteni az olaszországi Belluno: az alkotás azonban eddig túl drágának bizonyult, és még nem akadt rá vevő.

A város központi terén álló, több mint két méter magas, Novecento (Kilencszáz) című bronzszobor kikiáltási ára négyszázezer euró. "Ezzel az összeggel ki tudnánk fizetni a szobor eredeti árát úgy, hogy még a városkasszában is maradjon valami. Nehéz lesz, de találunk rá vevőt" - magyarázta Antonio Prade, a harminchatezres venetói város polgármester a sajtónak azt, hogy miért akarnak túladni Arnaldo Pomodoro kortárs olasz művész alkotásán.

"Ez a szobor túl drága ahhoz, hogy magánszemély vásárolja meg. Nem véletlen, hogy Pomodorónak a világ különböző részein található alkotásai alapítványok és múzeumok tulajdonában vannak" - jegyezte meg az önkormányzati testület ellenzéki frakcióját vezető Jacopo Massaro, aki szerint a mű eladhatatlan.

Az óriás bronzgömbjeiről ismert művész a szintén szobrász Gio Pomodoro fivére: művei a Vatikáni Múzeumban és az ENSZ New York-i üvegpalotájában is láthatók. A Novecento huszonegy méteres eredeti változata a római Sportpalota előtt magasodik, a Belluno számára készített, kicsinyített példányt a város korábbi önkormányzata 2005-ben vásárolta meg közel háromszázezer euróért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: