2011-11-02 14:48:39• hírek • Kocsis Zoltán

Nem adóztatják meg a saját rendszerrel fűtőket

Kedd délután bejárta a román sajtót a hír, mely szerint Borbély László környezetvédelmi miniszter bejelentette: a kormány a közeljövőben megadóztathatja a saját fűtésrendszerekkel rendelkezőket. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján leszögezte: a sajtó rosszul értelmezte a miniszter nem teljes világos megfogalmazását. Nem arról van szó, hogy azoknak, akik nem távfűtést használnak, fizetniük kell. Elképzelhető azonban, hogy mindenkinek fizetnie kell majd.

Az Európai Unió fontolgatja ugyanis annak a lehetőségét, hogy minden egyes szennyezőt megadózzon. Ebbe pedig beletartozik az egyszerű konyhai tűzhelytől a cserépkályhán és a saját fűtésrendszeren keresztül a távfűtést biztosító kazánházakig minden, ami a hagyományos fűtőanyagokat (fa, szén, gáz, olaj, motorolaj stb.) használ. Hogy ez a rendelkezés mikor lép életbe, azt nem tudni.

Ilyés elmondta továbbá, hogy országos szinten az elmúlt tíz évben mintegy egy milliárd eurót költött arra Románia, hogy a nagyvárosok távfűtése által gerjesztett veszteségeket fedezze. „Szatmárnémetiben azonban 2002 tele óta nincs távfűtés, így Szatmárnémetire egy vasat sem kellett költsön az állam", szögezte le a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: