2012-04-20 12:18:33• hírek • MTI/Reuters

El Clásico: Messi Ronaldo ellen

A szokásosnál is nagyobb téttel bír a spanyol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadója, a szombati FC Barcelona-Real Madrid párharc, ugyanis ha a címvédő katalánok nem nyerik meg az összecsapást, akkor csak matematikai esélyük marad arra, hogy beérjék a listavezető fővárosiakat.

Ebben a szezonban már ötször találkozott egymással a két csapat: először a Spanyol Szuperkupában a madridi 2-2-es döntetlen után a Camp Nou Stadionban 3-2-es Barcelona-győzelem született. Ezután következett a két együttes bajnoki "randevúja", amelyet a Santiago Bernabeu Stadionban 3-1-re nyert meg a Barca, majd jött a Király Kupa-párharc, Madridban ismét Barcelona-győzelemmel (1-2), míg a visszavágón döntetlenre végeztek a csapatok (2-2).

Amióta Josep Guardiola 2008-ban átvette a katalán alakulat irányítását csak egyszer, a tavalyi kupadöntőben szenvedett vereséget a Barca az ősi riválistól.

Néhány héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a bajnoki versenyfutást simán nyeri a Real, ugyanis José Mouriho együttese tíz pont előnnyel állt a tabella élén. Azonban a királyi gárda a Málaga, a Villarreal és Valencia elleni pontvesztésekkel megadta az esélyt a Barcelonának a felzárkózásra. A gránátvörös-kékek sorozatban 11 mérkőzésüket nyerték meg, már csak négy pont a hátrányuk, így esetleges szombati győzelmükkel egy pontra jönnének fel.

A szombati összecsapáson a bajnokság, és Európa két legnagyobb gólvágója: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is találkozik egymással. A Primera Divisiónban mindketten 41-szer találtak a kapuba, ugyanakkor összességében Messi áll jobban, neki 63, míg Ronaldónak 53 gólja van.

Összességében a 219. El Clásicó következik, eddig mindkét gárda 86 alkalommal diadalmaskodott, és a mostanival együtt 46-szor született döntetlen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: