2018-02-28 10:05:13• hírek • Bede Emőke

Ekkor kezdődik a gyerekek beíratása az előkészítőbe

Február 23-án a tanügyminisztérium elfogadta a 2018-as beiratkozás menetéről szóló tervezetet, ennek értelmében március 8-tól 26-ig lehet gyerekeink beiskolázásáról dönteni.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint minden olyan szülő, akinek gyermeke 2018 augusztusának utolsó napjáig betölti a hatodik életévét, köteles az iskolába való beiratkozásról gondoskodni. Azok a gyerekek, akik szeptember 1. és december 31. között érik el a hatéves kort, csak akkor kezdhetik meg az előkészítő osztályt, ha pszichoszomatikus fejlődésük megengedi ezt. Azok a gyerekek, akik ennek a kritériumnak nem felelnek meg – vagy csak szüleik nem szeretnék őket előkészítőbe iratni –, az óvoda nagycsoportjában maradnak. A pszichoszomatikus fejlődés vizsgálatára a tanfelügyelőség honlapján (www.satmar.ro) az "Inscrierea in invatamantul primar 2018" fül alatt lehet előjegyzést kérni.
 

Március 1. és 12. között az iskolák nyílt napokat tartanak, melyek során különféle tevékenységek által bemutatják, mit tudnak nyújtani a leendő kisdiákoknak. Ilyenkor nem csak a gyerkőc ismerkedhet meg az iskolával, hanem a szülő is, ugyanis a pedagógusok minden kérdésre készségesen válaszolnak.
 

Ugyancsak március hónapban, 8. és 26. között a szülőknek lehetőségük van kitölteni a beiratkozási kérvényt akár a tanfelügyelőség honlapján, akár személyesen a tanintézményekben. A beiratkozás első körében az iskola vonzáskörletéből várják a jelentkezőket, majd a megmaradt szabad helyekre azoknak a jelentkezését is várják áprilisban, akik az iskolától távolabb laknak. Utóbbi esetben jól megszabott kritériumok alapján választják ki a bejutó diákokat.
 

Szatmár megyében 157 előkészítő osztály indul, ezek összesen 3198 kisdiák befogadására alkalmasak. Mindazon szülők, akik szeretnének részletesebb információkat kapni a beiratkozással kapcsolatban, azok a 0800816261-es, ingyenesen hívható zöld számon tehetik fel kérdéseiket hétköznap 9 és 15 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: