2012-09-03 17:22:09• hírek • X

Roland Music School: hangszeroktatás felsőfokon

Románia legnagyobb hangszerkereskedése, a Netmusic két éve indította el Szatmárnémetiben a Roland Zeneiskolát, ahol bárki megtanulhat kedvenc hangszerén játszani, vagy elmélyítheti tudását elismert zenei szakemberek közreműködésével.

A Roland Music School nagy sikerrel működik Szatmárnémetiben, hiszen a két év során közel 500 diák végzett sikeresen az egyes szakokon, és közülük sokan már zenekart is alapítottak. A magán zeneiskolában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb képzést, hiszen rugalmas órarend, több típusú és hosszúságú oktatás várja a jelentkezőket.

Az oktatás modern személettel, célirányosan és lényegre törően zajlik, emellett pedig a hangszertanulást izgalmas workshopok teszik még színesebbé. Az érdeklődők gitár, dob, zongora és szintetizátor oktatáson vehetnek részt, illetve ismét beindul a nagy népszerűségnek örvendő DJ és lemezlovas tanfolyam profi oktató irányításával.

De lássuk csak, milyen érvek szólnak amellett, hogy zenélni tanulj?

A zene alapvető képességünk, mint a mozgás vagy a beszéd, és rengeteg mindennel van kapcsolatban. A zenetanulás hozzátartozik harmonikus fejlődésünkhöz, ezért érdemes már kora gyermekkorban elkezdeni - hangsúlyozza számtalan zenepedagógus.

Egy hangszeren való tanulás sokkal több agyi területet aktivál, mint bármilyen más lehetőség. A kottaolvasás fejleszti a vizuális térlátást, azaz a fali- és a tarkólebenyeket, a motoros működés pedig a kisagyra hat. A kutatók azt állítják, hogy  ez az agyi tevékenység együttesen magasabb intelligenciát szül és azok a gyerekek, akik valamilyen hangszeren tanulnak, akár hét ponttal is növelhetik az IQ értéküket.

A hangszertanulás előhívja a tanulóban az önfegyelmet. Akár egy idegen nyelv tanulása, ez a tevékenység is kiváló önkontrollt eredményez, hiszen gyakorlásra, játszásra ösztönöz. Emellett a hangszeren való játék kiváló stressz oldó is, mert eltereli gondolataidat a problémákról és egyéb tennivalókról.

Ugyanakkor elégedettséggel és sikerélménnyel tölt el, ha megtanulsz egy kedvenc dalt az általad választott hangszeren játszani, és ez által nem csak te szórakozol, hanem mást is szórakoztathatsz. Mialatt tanulsz, sok érdekes emberrel ismeretséget köthetsz, hiszen a zene mindenkit összeköt.

Miközben bizonyos hangszereken gyakorolsz a mozgáskoordináció is fokozatosan fejlődik, ezért egy néhány óra játék után kellemes fizikai fáradtságérzet tölt el - akár, mintha sportoltál volna.

Jelentkezz a Roland Music Schoolba!

A Netmusic székhelyén, a Dana Komplexumban tartott hangszeroktatásra bárki jelentkezhet öt éves kortól kezdődően. Az érdeklődők már most felkereshetik a Netmusic zeneboltot, vagy jelentkezzenek Csele Gábor iskolaigazgatónál a 0361-804-000-ás, vagy a 0740-207-807-es telefonszámokon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: