2012-09-19 12:17:05• hírek • Póti Orsolya

Néptáncoktatás és táncház a MADISZ-szal

Az új tanévben is néptáncoktatást és táncházakat szervez a szatmárnémeti MADISZ. Rendezvényeik gyermekekhez, fiatalokhoz és felnőttekhez egyaránt szólnak!

Szeptember 24-én, hétfőn újra várják a MADISZ néptáncoktatói azokat, akik szívesen megismernék különféle tájegységek táncait, vagy elmélyíteni szeretnék tánctudásukat.

A megszokottól eltérően az oktatók 17.30-ra várják a kezdő és haladó óvodás és kisiskolás gyermekeket. A felcsíki és moldvai táncokon kívül most sárközi táncokkal is megismerkedhetnek a legkisebbek és természetesen nem maradhat el a már elsajátított népi játékok és népdalok listájának bővítése sem.

18.30-kor kezdődik  a felnőtt kezdők oktatása, ők a múlt évben elsajátított szatmári táncok ismétlése után szilágysági táncokat tanulhatnak. A gyermekek és kezdők oktatói Kása Melinda és Kása Zsolt, az újonnan alakult Röpike néptánccsoport táncosai.

19.30-tól Jankó Szép István, a kolozsvári Zurboló néptáncegyüttes egykori tagja kalotaszegi táncokra tanítja a haladókat. A szatmárnémeti MADISZ és a Táncház támogatója a Communitas Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és Szatmár Megye Tanácsa. Az oktatásokra a belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: