2013-01-16 17:54:28• hírek • Póti Orsolya

Ejtőernyős tanfolyam és siklóernyős-oktatás indul

Február 9-én kerül sor a Szatmári Repülőklub által megszervezett ejtőernyős és siklóernyős tanfolyamok elindítására. Az érdeklődők január 16-tól iratkozhatnak be a képzésekre - tájékoztatott Stan Simona oktató.

A Szatmári Repülőklub idén is megszervezi két hónapos ejtőernyős és siklóernyős tanfolyamát február 9-től. Az elméleti és a gyakorlati órákra hétvégenként kerül majd sor a repülőklub székhelyén.

„Tanfolyamaink a 16 és 23 év közötti fiatalok számára ingyenesek, azonban a 23 év fölötti jelentkezőknek fizetniük kell úgy az elméleti, mint a gyakorlati órákért. A tanfolyamokat célszerű minél fiatalabb korban elkezdeni, hogy akár versenyekben is részt vehessenek a sportolók" - mondta el Stan Simona oktató a Szatmár.ro-nak.

Minden képzés elméleti órákkal kezdődik

Mielőtt a képzésen résztvevők megteszik az első ugrást, egy alapos és általános elméleti anyagot kell elsajátítaniuk. Természetesen ebben segítségükre lesznek a klub jól felkészült oktatói. Az elméleti képzés folyamán megadják az alapismereteket az ejtőernyő hajtogatásáról és kezeléséről, a helyes szabadeső testtartásról, a gépelhagyás szabályairól. Az ejtőernyős képzés keretében hét különböző tantárgy, míg a siklórepülés oktatás keretében kilenc tantárgy várja a jelentkezőket.

A képzésekre való beiratkozáshoz szükséges a személyi igazolvány, egy orvosi igazolás, illetve, ha a gyermek kiskorú egy szülő által írt, jegyzőnél hitelesített engedély. A tanfolyamok vizsgákkal zárulnak, melyekre áprilisban kerül sor.

Az elmúlt évben közel húszan vettek részt a siklóernyős képzésen és 23-an iratkoztak be az ejtőernyős tanfolyamra - tudtuk meg Stantól.

További információkért jelentkezzenek a következő telefonszámokon: 0261-750-702, 0744-280-921 (siklórepülés oktatás), 0753-638-558 (ejtőernyős tanfolyam).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: